Bandić pozvao građane na mimohod

Bandić pozvao građane na mimohod

Gradonačelnik se ispričao zbog poteškoća u prometu, zahvalio na strpljenju i zatražio od sugrađana još malo strpljenja. Pozvao je građane da se odazovu u što većem broju rekavši da kao što su došli na probu, dođu i na mimohod

Zagrebački gradonačelnik  Milan Badić pozvao je građane da 4. kolovoza dođu na svečani vojni mimohod i time uveličaju proslavu dvadesete obljetnice “Oluje” poručivši da je čast na bilo koji način sudjelovati u tako važnoj proslavi.

„Čast je kako svakom čovjeku tako i meni, da grad sve svoje resurse stavi na raspolaganje kako bi se ova svečana obljetnica mogla proslaviti dostojanstveno”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

Izrazio je nadu da će sve proteći u najboljem redu, kazavši da iz herojstva naših branitelja možemo crpiti dodatnu snagu te s više reda, rada i odgovornosti u zajedništvu i solidarnosti nastojimo graditi bolju Hrvatsku.

Zahvalio se svima koji su zadnja dva mjeseca sudjelovali u pripremama. „Svima koji su uložili dio sebe u logistiku, s istim marom i žarom kao što su naši sugrađani od 1990. do 1995. godine bili glavni logistički centri Hrvatske, srdačno se zahvaljujem”, kazao je, istaknuvši da je ova proslava obveza, čast i dužnost za grad i domovinu.

Bandić se ispričao zbog poteškoća u prometu, zahvalio na strpljenju i zatražio od sugrađana još malo strpljenja. Pozvao je građane da se odazovu u što većem broju rekavši da kao što su došli na probu, dođu i na mimohod, uključujući dolazak na Aveniju Vukovar, Hrvatske bratske zajednice, Savsku, Miramarsku, na Zrinjevac gdje će biti održan glazbeni program i gdje će se svi moći okrijepiti.

Ističe da je ključno sve proslaviti dostojanstveno, jer proslava nije demonstracija sile ili prijetnje nego priznanje za sve što su branitelji učinili za domovinu.

Dodao je kako će eventualne štete koje nastanu od gusjenica tenkova grad sanirati u što kraćem roku. Grad Zagreb u suradnji s državnim institucijama pruža potrebnu logistiku, a zbog opsežnosti priprema i samoga mimohoda u zoni njegova održavanja, od 1. do 4. kolovoza bit će na snazi posebna regulacija prometa. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni