Bandić pozvao građane da budu smireni i vjeruju policiji

Novinare je zanimalo gdje je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. “Gospodin Kalinić je na godišnjem odmoru, ali ima svog zamjenika na terenu. Nije nezamjenjiv, i njegov zamjenik radi svoj posao. Svatko ima pravo na svoj godišnji odmor”, kazao je Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izjavio da je stalno “na vezi” s načelnikom Policijske uprave zagrebačke Goranom Burušićem oko noćašnje eksplozije na autobusnoj stanici u Aleji Bologne kod Gospodske ulice i naglasio da policija intenzivno radi na tom slučaju te apelirao na građane da budu smireni i da vjeruju institucijama. Noćašnja eksplozija druga je eksplozija ovog tjedna, nakon one u srijedu na željezničkoj pruzi u Podsusedu.

“To je ozbiljan problem. Mogu apelirati na sugrađane da budu razboriti i smireni i da vjeruju institucijama i policiji koja radi svoj dio posla. A što je uzrok i povod, vidjet ćemo. Vjerujem da će se u najskorije vrijeme otkriti počinitelj”, kazao je gradonačelnik Bandić u Gradskoj upravi gdje su ga novinari pitali trebaju li se građani bojati za sigurnost nakon eksplozije u Podsusedu u srijedu i noćašnje eksplozije u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Bandić je naveo da se “sigurnost u Zagrebu piše velikim slovima”, ali i dodao kako nas zadnja dva događaja u nekoliko dana stavljaju u situaciju da se ozbiljnije pozabavimo temom terorizma, što se, rekao je, dosad na našim prostorima nije stavljalo na dnevni red.

“Što se dogodilo u Podsusedu tek trebaju stručnjaci izvidjeti, ispitati i definirati i reći je li to terorizam ili nečija bolest. Bez obzira o čemu se radilo, situacija nije bezazlena”, kazao je Bandić i dodao kako je dnevno na vezi s Policijskom upravom zagrebačkom i da će o svemu informirati javnost.

Zagrebački gradonačelnik je najavio da će za idući tjedan sazvati Vijeće za prevenciju i staviti na dnevni red Strategiju urbane sigurnosti Zagreba koja treba definirati prioritete: od antisocijalnog ponašanja mladih do suprotstavljanja terorizmu s mjerama, nositeljima i rokovima.

Novinari su se zanimali gdje je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. “Gospodin Kalinić je na godišnjem odmoru, ali ima svog zamjenika na terenu. Nije nezamjenjiv, i njegov zamjenik radi svoj posao. Svatko ima pravo na svoj godišnji odmor”, kazao je Bandić te dodao kako bi ga pozvao s godišnjeg da je procijenio da to treba učiniti. (hina / zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni