Bandić poziva novoizabranog gradonačelnika Lisabona u posjet Zagrebu

Bandić poziva novoizabranog gradonačelnika Lisabona u posjet Zagrebu

U povodu pobjede na izborima za gradonačelnika Grada Lisabona, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u utorak izabranomu gradonačelniku Fernandu Medini uputio čestitku u kojoj se, između ostalog, osvrće na dugogodišnju suradnju dvaju glavna grada koji ove godine proslavljaju 40. obljetnicu prijateljstva. NJegovu poruku prenosimo u cijelosti:

Zahvaljujući dosadašnjoj suradnji te našim osobnim gradonačelničkim kontaktima, suradnja naših glavnih gradova dobiva novu dimenziju koju trebamo i nadalje oplemenjivati i razvijati.

Događaji kojima obilježavamo 40. obljetnicu prijateljstva se upriličuju tijekom cijele 2017., a izuzetno me veseli što će se Zagreb početkom studenoga u Lisabonu predstaviti s dvije izložbe u Nacionalnome muzeju kočija. Kako su iza nas mnogi zajednički projekti, slobodan sam Vas još jedanput pozvati da nas sa suradnicima posjetite 15. studenoga kada Zagrepčani ugošćuju lisabonski Fado ili pak u vremenu kada Vam to obveze dopuste.

Siguran sam da će se odnosi naših dviju država i naših dvaju gradova uspješno razvijati te Vam želim mnogo uspjeha u obnašanju novoga gradonačelničkog mandata na čelu Lisabona!

S najboljim željama i iskrenim čestitkama, srdačno Vas pozdravljam!

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni