Bandić povlači Svetice s dnevnog reda Gradske skupštine

Bandić povlači Svetice s dnevnog reda Gradske skupštine

Gradonačelnik kaže da će pročelnik Gradskog ureda za sport i predsjednica Udruženja hrvatskih arhitekata s predstavnicima HNS-a i predstavnicima svih klubova u Gradskoj skupštini održati sastanak na ovu temu, a taj će sastanak biti otvoren za javnost

Na sjednici Gradske skupštine u četvrtak se ipak neće raspravljati o HNS-ovom nogometnom kampu na Sveticama. Uoči sjednice Gradske skupštine u utorak su održane dvije konferencije za novinare. Jednu je u Gradskoj upravi održao gradonačelnik Milan Bandić, koji je rekao da će tu točku povući s dnevnog reda, a drugu predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić koji je poručio da se nogometni kamp ne smije graditi na uštrb atletike.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako ova tema neće ići na usvajanje u Gradskoj skupštini i to dok se svi oko nje ne usuglase. Najavio je da će se o SRC-u Svetice raspravljati unutar svih klubova zastupnika u Gradskoj skupštini pa i kod predsjednika Gradske skupštine kako bi se iznašli odgovori na sve nejasnoće. Bandić je naglasio kako se ne radi se o njegovom projektu, već da je riječ »o sudbini i nogometnog kampa i atletike«. Pritom je rekao, kako će »inzistirati na tome da se što prije krene s tim projektom, no da nije problem čekati sa ovim prijedlogom do studenoga«.

Gradonačelnik kaže da će pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i sport Ivica Lovrić i predsjednica Udruženja hrvatskih arhitekata Sanja Cvjetko Jerković s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza i predstavnicima svih klubova u Gradskoj skupštini održati sastanak na ovu temu, a taj će sastanak biti otvoren za javnost.

Ormarići koje atletičari koriste na Sveticama (https://zg-magazin.com.hr/jos-se-ceka-dozvola-kaptola-za-izgradnju-sportskog-kompleksa-na-sveticama/)

Naglasio kako u Gradskoj upravi ne želi raspravljati o atletskoj stazi na Velesajmu, niti u Klaki te da će sve to biti predmet naknadne rasprave. Osrvćući se na medijske napise po kojima će se kroz projekt nogometnog kampa atletičarima oduzeti njihov prostor poručio je: » Znate li da sam i sam ljubitelj atletike, pa nemojte gradonačelniku uzimati njegovu ljubav«.

Zaključio je kako on kao super maratonac neće dopustiti da se ostane bilo gdje bez atletske staze, makar to bilo i na Sveticama.

Ranije jutros, Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić osvrnuo se također na medijske napise o Sveticama. Kako kaže u lipnju 2015. godine je dobio informacije o načinu gradnje i investiranju. Kaže da se ovoga puta javljaju izmjene koje se odnose na samu gradnju i objekte koji bi se trebali izgraditi. Pritom smatra kako je bitno naglasiti da je stav HDZ-a, ali i njega osobno da se traži dorada prijedloga s dopunom troškovnika te im se dostave detalji izvedbe kako bi bilo jasno te što će se točno graditi«.

Mikulić je podsjeća da je još 2015. godine govorio da po pitanju Svetica sve mora biti jasno i transparentno te se bez zadrške treba znati sve o troškovniku i detaljima izgradnje. Napominje da sve što je tada tražio, traži i danas, te da nije upitno trebaju li se Svetice graditi, ali ne na uštrb nekog drugog sporta.

Sporno mu je što ne postoji podatak o čemu bi se na Skupštini trebalo odlučivati. Napomenuo je kako novu dokumentaciju te promjene s novim izmjenama vijećnici Gradske skupštine nisu dobili. Pritom je upitao: »Koja je jamstva dalo trgovačko društvo Svetice sport d.o.o da će taj projekt biti realiziran?«.

Mikulić zaključuje kako neće biti jasno iz ugovora koje će se točne građevine, odnosno borilišta nalaziti u centru Svetice. Predsjednik Skupštine je izjavio, kako će tražiti micanje spomenute točke iz dnevnog reda. Rekao je kako je stav HDZ-a da se takav prijedlog ne podrži, budući da nije potpun. »U HDZ-u nisu protiv nogometnog kampa, ali ne na uštrb atletike«, poručio je Mikulić.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni