Bandić povlačenjem dnevnog reda odgađa sjednicu Gradske skupštine

Bandić povlačenjem dnevnog reda odgađa sjednicu Gradske skupštine

U Gradskoj skupštini pak navode kako sjednica zasada nije i službeno otkazana jer nije zaprimljen službeni zahtjev za povlačenjem dnevnog reda, a predsjednik Skupštine Darinko Kosor sjednicu nije otkazao

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio kako će povlačenjem predloženog dnevnog reda odgoditi sutrašnju sjednicu Gradske skupštine na kojoj se trebalo raspravljati o nekoliko izuzetno važnih točaka za grad Zagreb. Među njima to su Prijedlog plana gospodarenja otpadom, izmijenjeni Prostorni plan, Odluka o zaštiti izvorišta voda, izvješće o klizištima, Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Zagreba i druge. Gostujući u emisiji Radio Sljemena Bandić je ustvrdio kako materijali za spomenute točke nisu dovoljno dobro pripremljene, pa će s obzirom na ozbiljnost tema sjednica biti odgođena za 9. i 10. listopada.

U Gradskoj skupštini pak navode kako sjednica zasada nije i službeno otkazana jer nije zaprimljen službeni zahtjev za povlačenjem dnevnog reda, a predsjednik Skupštine Darinko Kosor sjednicu nije otkazao.

Gradonačelnik Bandić je napomenuo kako te točke moraju biti besprijekorno pripremljene kako njihovo usvajanje ne bi bilo dovedeno u pitanje. »Zbog toga ćemo povući dnevni red za sutra i prekosutra koji smo sami predložili«, rekao je. Demantirao je kako to čini iz razloga što Grad Zagreb od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja još nije dobio suglasnost za Plan gospodarenja otpadom. U planu se kao lokacija Centra za gospodarenjem otpadom predlaže lokacija Resnik. »Ja sam optimist. Danas ćemo od ministrice Anke Mrak Taritaš doboiti suglasnost, koju smo već dobili od tri resorna ministarstva. Za dva tjedna dobit ćemo Plan gospodarenja otpadom«, uvjeren je Bandić. U protivnom će, kaže, odgovrnim smatrati sebe, ali i većinu gradskih zastupnika koji dolaze s njegove liste.

Potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) ocijenio je kako je ovakav pristup neozbiljnim navodeći kako je to primjer kako ne treba voditi Grad, a grdonačelnika je optužio  za »privatizaciju vođenja Grada«. Mikulić smatra da je povlačenje dnevnog reda samo dokaz nepripremljenosti Gradske uprave.

Njegovu izjavu Bandić nije želio komentirati već je poručio samo kako se Mikulić može za tri pol godine kandidirati za gradonačelnika i zadobije li povjerenje građana preuzeti odgovornost za upravljanje Gradom.

Podrška Željki Markić

Bandić se osvrnuo i na komentar o tome kako se grb Grad Zagreba našao na plakatu inicijative »U ime obitelji« kojim se građane poziva na referendum kojim bi se zastupnici u Hrvatskom saboru ubuduće birali imenom i prezimenom. Potvrdio je da rad Zagreb sufinancira mnogobrojene udruge, pa tako i onu Željke Markić, a da se mogu dobiti i informacije o kolikom je iznosu riječ. Rekao je kako osobno podržava spomenuti referendum za koji je uvjeren da će proći, a ne odgovara dvjema političkim opcijama koje su »Hrvatsku dovele tamo gdje je danas«.

»Ne samo da ću potpisati referendum, ja sam ga već počeo provoditi još prije 14 mjeseci kada smo formirali listu za Gradsku skupštinu. Ako želimo da na političku scenu dođu stručni, sposobni, kompetentni ljudi, onda ćemo glasati za taj referendum«, rekao je. Dodao je kako su ljudi s njegove liste birani upravo po tom ključu te kako oni po svojim referencama i kompetencijama debelo nadmašuju zastupnike u Saboru RH.

Najavio je kako će se uključiti u parlamentarne i predsjedničke izbore ne precizirajući hoće li se osobno ponovno kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske. No istaknuo je kako definitivno neće ulaziti u koaliciju s HDZ-om, kao ni s SDP-om jer ih smatra odgovornima za nepovoljan položaj u kojem se Hrvatska zatekla. A, kako je rekao, neće biti ni koalicije s Radimirom Čačićem o čemu se govorilo u medijima. »Moji će koalicijski partneri biti građani«, rekao je Bandić u predizbornom stilu.

Kada je pak riječ o najavljenoj privatizaciji Nogometnog kluba Dinamo odvratio je kako ne prati tu situaciju jer mu to nije prioritetni interes.

Boris Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni