Bandić posjetio štićenike Kuće svetog Josipa

Bandić posjetio štićenike Kuće svetog Josipa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je sa suradnicima posjetio štićenike Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu sestara Karmelićanki Božanskog srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu gdje je najavio Večeru s porukom – humanitarnu večeru koja će se 22 siječnja održati u hotelu Westin, a prikupljena sredstva donirat će se upravo Kući sv. Josipa.

Zahvalivši gradonačelniku u ime svih štićenica i štićenika na kontinuranoj podršci, prijateljstvu i razumijevanju, predstojnica Kuće sv. Josipa Katarina Pišković posebno je izdvojila tradicionalne blagdanske darove, besplatna ljetovanja te, među ostalim, životna osiguranja za štićenike u prigodi napuštanja Kuće.

Predstojnica Pišković zahvalila se i tvrtki Helikop i vlasniku Milanu Paviću koji je jutros, u društvu s gradonačelnikom, djeci donirao kompjutore i informatičku opremu što će im uvelike pomoći u daljnjem životu i školovanju.

U kući trenutno živi 30-ero djece školskog uzrasta i studenata iz cijele Hrvatske s kojima rade odgajatelji, psiholozi, logopedi, psihoterapeuti i socijalni radnici. Kuća im pruža mogućnost sudjelovanja u raznim kreativnim radionicama, a mladi su uključeni i u slobodne aktivnosti u lokalnoj zajednici. (zagreb.hr / zg-magazin)