Bandić posjetio sarajevsku djecu koja ljetuju u Novom Vinodolskom

Bandić posjetio sarajevsku djecu koja ljetuju u Novom Vinodolskom

Prigodnoj svečanosti koju su pripremila djeca iz Sarajeva, zajedno s djecom iz Poljske i štićenicima Centra Ozana, koji također borave u Odmaralištu, prisustvovala je i veleposlanica Bosne i Hercegovine u RH Nj.E. Azra Kalajdžisalihović

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, posjetio je jučer prvu od dvije grupe osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Sarajeva koja, na njegov poziv, borave na sedmodnevnom besplatnom ljetovanju u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba u Novom Vinodolskom. Druga grupa, također od 50-ero djece, doći će za nešto više od dva tjedna.

„Posebno mi je drago da možemo priuštiti malo veselja i ugodnih trenutaka djeci koja su pretrpjela teške trenutke, traume i tragedije“, dodao je gradonačelnik Bandić

Riječ je o stipendistima Fonda za školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata Ikre, a ideja o njihovom ljetovanju na našoj obali, kako je napomenuo zagrebački gradonačelnik, rodila se prilikom zadnjeg posjeta Sarajevu u povodu obilježavanja Dana Grada.

Prigodnoj svečanosti koju su pripremila djeca iz Sarajeva, zajedno s djecom iz Poljske i štićenicima Centra Ozana, koji također borave u Odmaralištu, prisustvovala je i veleposlanica Bosne i Hercegovine u RH Nj.E. Azra Kalajdžisalihović.

„Drago mi je da sam danas ovdje s vama i da svjedočim druženju i razvijanju prijateljstva između mladih iz tri zemlje, Bosne i Hercegovine, Poljske i Hrvatske. Gradovi Sarajevo i Zagreb su gradovi prijatelji i iduće godine organizirat ćemo ljetovanje za 150 osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Sarajeva“, naglasio je gradonačelnik, zaželjevši im dobar provod i da se u Novom Vinodolskom osjećaju jednako ugodno kako se i on osjeća među Sarajlijama. „Posebno mi je drago da možemo priuštiti malo veselja i ugodnih trenutaka djeci koja su pretrpjela teške trenutke, traume i tragedije“, dodao je gradonačelnik Bandić.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni