Bandić poručuje: “Fontane ćemo napraviti gdje god je to moguće!”

Bandić poručuje: “Fontane ćemo napraviti gdje god je to moguće!”

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je pustio u rad fontanu na centralnom dijelu kružnog toka – križanju Radničke ceste sa Zaharovom i Zoranićevom ulicom.

»Prije godinu dana sam rekao da ćemo ovo napraviti, a to je plan i za ostatak grada, gdje god će to biti moguće«, rekao je gradonačelnik Bandić istaknuvši da kružni tok i fontana čine jedinstveni spoj estetike i funkcionalnosti.

Nova fontana vrijedna 480.000,00 kuna projektirana je kao pravilna kružnica, s promjerom 7 m te dubinom od 70 cm. Kako je objasnio Joško Jakelić, čelnik Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva, osigurana je obrada vode u zatvorenom i kontinuiranom toku, pri čemu se održava zahtijevana kvaliteta, bistrina i biološka čistoća.

Oprema za filtraciju vode izrađena je od recikliranog stakla različite granulacije, a osim što uklanja normalno zamućenje, uklanja i organske sastojke iz vode. Također, ugrađen je i digitalni anemometar koji u slučaju povećanog vjetra preko frekventnog regulatora smanjuje visinu mlaza, koji doseže maksimalno do 5 m.

Inače, gradonačelnik Bandić će u subotu 23. srpnja, u 21,00 sat u probni rad pustiti fontane na Ulici Hrvatske bratske zajednice. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni