Bandić poručio oponentima i kritičarima: “Ljubite djelima, a ne riječima”

Bandić poručio oponentima i kritičarima: “Ljubite djelima, a ne riječima”

Novinare je zanimalo kada će svi građani imati kante za razvrstavanje otpada

U Gradskoj upravi u ponedjeljak je održana ponedjeljak posljednja tiskovna konferencija uoči sjednice Gradske skupštine. Na njoj je govorio gradonačelnik Milan Bandić. Čestitao je svima koji su danas sazvali presicu te nadodao kako ni Grad niti država nisu riješili problem otpada. Kazao je kako Zagreb ide svojim redom i da će se zajedničkim snagama taj problem riješiti. Pritom je nadodao: »Prvi smo u Gradu koji smo sanirali deponij na Jakuševcu prije dvanaest godina po svjetskoj tehnologiji. Na njemu smo proizveli dva kWh struje. Potom smo prije osam godina napravili mehanički pročistač otpadnih voda i treće – Centar za gospodarenjem otpadom«.

Kaže kako Zagreb mora korespondirati sa zagrebačkim i hrvatskim iskustvima i naslonjen je napravila koje donese država. Bandić drži da je Grad najpripremljeniji, no da on nije farizej te da za taj proces treba četiri godine.

Javno je obećao kako će Centar za mehaničko-biološku obradu i sve ostalo biti riješeno u spomenutom roku, a građani će imati manje račune. Prozvao je pritom sve koji su sazvali presicu oko ovog pitanja te rekao da uvijek postoji riješenje iza kojeg stoje rokovi . Kazao je kako će za spomenuti projekt »tražiti pare od Europske unije« i uzeti najbolju svjetsku tehnologiju. Nadodao je da Zagreb neće ponoviti grešku drugih metropola. Pritom je citirao Papu Franju koji je jednom prilikom rekao »ljubite djelima, a ne riječima«.

Novinare je zanimalo kada će svi građani imati kante za razvrstavanje otpada. Bandić je izjavio kako svečano priseže da će o tome obavijestiti medije, ali da se boji kako je njima ipak interesantniji njegov automobil. Prozvao je dosadašnje premijere te kazao novinarima da ih upitaju zašto nemaju više od jednog mandata.

Osim toga, osvrnuo se i na Terme Zagreb. Kazao je, kako one ne idu u likvidaciju, već samo tvrtka koja nije opravdala povjerenje. Zaključio je kako INA više nema koncesiju za termalnu vodu jer nije ispunila svoju zadaću.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni