Bandić poručio Mikuliću: Polemizirate sa zrakom pa polemizirajte i dalje

Bandić poručio Mikuliću: Polemizirate sa zrakom pa polemizirajte i dalje

»Dozvoljavam da predsjednik Skupštine drži lekciju gradonačelniku, ali molim isto da upozori zastupnika ako prijeđe crtu. Inače, dozvolite meni da ja govorim svojim rječnikom. To mi nemate pravo uzimati«, odvratio je Bandić

»Učestalo se hvalite da slušate puls građana. Zašto onda donosite odluke koje su protivne njihovim željama i interesima?«, upitao je gradonačelnika na aktualnom satu današnje sjednice Gradske skupštine gradski zastupnik Dominik Etlinger (SDP). Obraćajući se Milanu Bandiću ustvrdio je da se građani sve češće bune protiv njegovih odluka te naveo primjere oko gradnje crkve u parku na Savici, »betonizaciju« Središća, raskopani Britanski trg i uklanjanje ugostiteljskih objekata, nedovršenu Gajevu, seljenje prodavača s tržnice Borongaj, zabranu za rad lunaparkova itd.

Gradonačelnik Bandić je odgovorio da će radovi na »Iličkom trgu« biti gotovi za 20 dana. Napomenuo je da se trg počeo pretvarati u buvljak i da je tamo napravljen red – nema više žnora ni kafića nasred trga. »Tamo smo napravili reda, a red košta. Što se tiče crkve na Savici na potezu je resorno ministarstvo«, odvrati je gradonačelnik dodavši da je prodavačima na Borongaju produljen rok za korištenje za šest mjeseci, dok im se ne nađe zamjenska lokacija na Dubcu.

»Lunaparkovi? Ja sam protiv poseljačenja Grada Zagreba da se na svakom kutu nešto vrti«, prokomentirao je Bandić.

Ova konstatacije je, međutim izazvala reakciju predsjednika Gradske skupštine, dr. sc. Andrije Mikulića koji je pozvao da se malo opreznije biraju riječi.

»Dozvoljavam da predsjednik Skupštine drži lekciju gradonačelniku, ali molim isto da upozori zastupnika ako prijeđe crtu. Inače, dozvolite meni da ja govorim svojim rječnikom. To mi nemate pravo uzimati. Ja nikoga ne vrijeđam, ja sam figurativan i slikovit i pustite to mom stilu. Predsjednik je prvi među jednakima«, odvratio je Bandić.

Mikulić je podsjetio kako je on (predsjednik) zadužen za provedbu Poslovnika Gradske skupštine te je poručio da ne želi biti u gradu koji se »poseljačuje«.

»Morate malo bolje slušati, rekao sam da neću dopustiti poseljačenje grada, a vi polemizirate sa zrakom, pa polemizirajte. To je vaše pravo«, replicirao je Bandić.

Dominik Etlinger optužio ga je da stavlja privatne interese ispred javnih kad je svojem prijatelju Tomislavu Horvatinčiću omogućio postavljanje neprimjerene terase na Cvjetnom trgu, a s druge cvjećare tjera da se povlače u kućice.

»Vi ćete gradonačelnika učiti kako se čuvaju cvjećari? Bog će vas kazniti! Nitko ne voli više cvijeće od mene. Gradonačelnik je vratio cvjećare na Cvjetni plac, ali traži red, da cvjećari rade i da njihove obitelji prežive, a građani normalno funkcioniraju. Što se tiče terase Horvatinčića, napravljen je propust službi i reagirao sam odmah i uklonio, a zadnju koju je dobio, dobio je kao i svi drugi zakupnici«, tvrdi Bandić. Aludirajući na ilegalno širenje ugostiteljskih terasa naveo je kako podnica olakšava posao komunalnim redarima jer »naš čovjek nije sretan ako malo ne prevari«.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni