Bandić poručio kritičarima: “Šta bi dao da si na mom mjestu”

Bandić poručio kritičarima: “Šta bi dao da si na mom mjestu”

(Foto: Milan Bandić / Facebook)

»Šta bi dao da si na mom mjestu«, poručio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić onima koji se protive da mu Sveučilište u Zagrebu dodijeli počasni doktorat.

Gradonačelnik je na Trgu bana Jelačića otvorio sajam »Domaće je domaće«, a novinare je zanimalo kako gleda na prosvjed protiv njegova počasnog doktorata koji će biti održan u utorak.

Bandić je poručio kako o tome ništa ne misli, ali je ustvrdio da je to demokracija.

»Ja nisam ništa tražio. Vjerujem u autonomiju Sveučilišta. Ukoliko oni misle da sam ja to zaslužio, dodijelit će mi ga. Ukoliko ne misle, neće. I ne znam u čemu je problem«, rekao je Bandić.

Na pitanje misli li da je zaslužio počasni doktorat, odgovorio je: »Ja ne mislim ništa, ja samo delam« i dodao: »Problem je jedino kad Bandić nešto dobiva, ovi drugi nisu problem. To je valjda problem vaših urednika i vas, ali nisam vam ja kriv. A ja ću vam pokloniti pjesmu Šta bi dao da si na mom mjestu. Tu pjesmu ću vam pokloniti na sva postavljena pitanja. Inače je pjeva Željko Bebek, ’75 godina, prekrasna pjesma… Znate kako počinje prvi stih? Da vas mrze, a da vam se dive…« (B. J.)