Bandić poručio: Gradnja bazena u Španskom počinje još za ovog mandata

Bandić poručio: Gradnja bazena u Španskom počinje još za ovog mandata

Iako je prvotna ideja bila da se bazen izgradi na lokaciji Karting centra Zagreb, sudski spor između vlasnika Centra i Grada još traje pa se paralelno traži i druga lokacija

Gradnja bazena u Zagrebu, financijske dubioze Grada, manipulacije Generalnim urbanističkim planom i prometne gužve, samo su neke od tema koja su otvorena na aktualnom satu današnje sjednice Gradske skupštine.

»Ritam« aktualca odmah je zadao SDP-ovac Zvane Brumnić koji je ukazao na ogromne profite koje na račun zagrebačkih poreznih platiša ostvaruje tvrtka Zagrebačke otpadne vode. Tvrtka koja danas nema ni 10 zaposlenih osnovana 1998. godine tako je lani ostvarila dobit od 220 milijuna kuna, a Grad joj je, prema Brumnićevim tvrdnjama do sad isplatio milijardi kuna. Gradonačelnik Milan Bandić mu je poručio kako će mu se dostaviti pismeno očitovanje.

Vladimir Andrić (HSLS) potegnuo je pitanje gradnje sportskog centra s bazenom na lokaciji Karting centra »Zagreb«, kojem je kako je rekao već istekla koncesija za rad, a »ne zadovoljava ni sigurnosne uvjete za utrke«, koje se unatoč tome ondje i dalje održavaju.

Gradonačelnik Bandić pak kaže da je stvar na sudu i da će vlasnik KCZ-a Željko Gredičak moći koristiti tu lokaciju za karting sve do pravomoćne sudske odluke, što može biti još mjesec dana, ali i p«pet godina«.

»Nisam ja potpisivao ugovor za karting centar s Gredičakom, to sam naslijedio od drugih«, kaže Bandić i dodaje kako ne može ništa napraviti dok stvarne dobije sudski epilog.

Podsjetim, gradnja bazena planirana je na površini na karting centra kojem je početkom 2015. istekla dvadesetogodišnja koncesija te je već proveden i idejni natječaj za bazen (Više na: https://zg-magazin.com.hr/odabrana-najbolja-arhitektonska-rjesenja-za-bazen-oranice-spansko/).

Grad je ugovor s KCZ-om potpisao u vrijeme dok je HDZ upravljao Zagrebom, za gradonačelničkog mandata Banka Mikše. Najmopirmac je, sukladno tom ugovoru, po isteku ugovora bio dužan zemljište i na njemu izgrađene objekte i stvari predati u vlasništvo i posjed Gradu Zagrebu, uz naknadu za neamortizirani dio vrijednosti poslovne zgrade. No čini se da se vlasnik Centra i Grad ne mogu dogovoriti oko tog iznosa. »Tko je potpisao ugovor koji favorizira jednog čovjeka, a ne Grad«, zapitao se Bandić.

No poručio je da će iznaći rješenje te da će projekt SRC Špansko ići dalje i to »još u ovom mandatu«. »Imate moju riječ za to«, dodao je Bandić.

»Dao sam nalog da se paralelno razmatra druga lokacija sportskog centra Špansko da ne gubimo vrijeme, jer po našem sudovanju to može trajati još pet godina, a ja se ne mogu nagađati kao na placu s Gredičakom i obeštetiti ga jer traži neku basnoslovnu svotu – milijun, dva ili pet milijuna kuna, ne znam ni ja koliko, a tu lovu ne mogu izvaditi iz rukava«, rekao je gradonačelnik.

No gradski zastupnik Andrić je danas bio u temi bazena, pa ga je zanimalo i što je s bazenom u Stenjevcu.

Milan Bandić je na to odgovorio kako je on »gradonačelnik koji je asfaltirao više cesta od svih njegovih prethodnika zajedno« te je odgodu gradnje bazena u Stenjevcu objasnio sudskim procesom koji je u tijeku, ali da će zato izgraditi bazen u Španskom.

Zaključio je da će bazenima biti pokriven cijeli grad tako da se građanine moraju kilometrima voziti do najbližeg bazena.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni