Bandić popustio: Uklanja se konstrukcija s Cvjetnog trga, Horvatinčić prijeti tužbom

Bandić popustio: Uklanja se konstrukcija s Cvjetnog trga, Horvatinčić prijeti tužbom

»Gore nego pogriješiti je inzistirati na pogrešci, kao gradonačelnik snosim odgovornost i kad moji suradnici pogriješe. Odgovorni će biti suspendirani «, poručio je Milan Bandić

»Do sutra navečer sporna će terasa na Cvjetnome trgu biti uklonjena«, najavio je u četvrtak zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije održanoj jutros na Trgu Petra Preradovića osvrući se na konstrukciju koja je tamo podignuta za tvrtku Hoto centar d.o.o. u vlasništvu Tomislava Horvatinčića. Ujedno je zahvalio građanima i novinarima što su ukazali na ovaj problem.

»Gore nego pogriješiti je inzistirati na pogrešci, kao gradonačelnik snosim odgovornost i kad moji suradnici pogriješe. Odgovorni će biti suspendirani i nadam se da će shvatiti gdje su pogriješili. Ne može se ovakva montaža napraviti na Cvjetnome, ovo je poput kuće, a ne terase, već sutra navečer ovoga više neće biti«, rekao je gradonačelnik.

Najavio je također kako će druge terase na Cvjetnome ostati do proljeća iduće godine kada će Grad, u dogovoru sa strukom i građanima te na temelju arhitektonskog natječaja, pronaći dugoročno rješenje za ovaj problem. U međuvremenu će se izdati nova rješenja s novom kvadraturom za postojeće terase tri ugostiteljska objekata na Cvjetnome. Tako će restoran My Way za terasu dobiti po trećinu prostora od Varšavske do ulaza u Cvjetni prolaz, kao što sada maju terase Caffe de Paris i Vip.

Nakon Bandićeve pressice izašlo je priopćenje Hoto grupe s potpisom Krešimira Horvatinčića u kojem se kratko navodi: »Po zaprimanju rješenja od strane Grada, a u konzultacijama s našim odvjetničkim društvom – razmotrit će se i poduzeti odgovarajuće pravne radnje radi zaštite naših povrijeđenih prava«.

Podsjetimo, neki su građani jučer upozorili na montažne terase od čelika ispred pravoslavne crkve između kojih je teško prolaziti i koje zaklanjaju kamene klupe na rubnom zidu crkve. U jučerašnjoj emisiji Zagrebi po Zagrebu Radija Sljeme gradonačelnik se pozitivno izrazio o terasama te da će se ljudi s vremenom na njih naviknuti. Na stanje na Cvjetnom trgu osvrnuo se i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić koji je u izjavi za Radio Sljeme istaknuo kako se radi o vrhunskoj lokaciji u samom centru grada. »Zar vi mislite da bi to moglo proći da netko iz vrha gradske vlasti za to nije znao… Pa nemojmo se igrati!?«, ustvrdio je Mikuilić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni