Bandić ponovno gradonačelnik Zagreba

Bandić ponovno gradonačelnik Zagreba

Milan Bandić, dipl. politolog (kandidat grupe birača) osvojio je  65,67 % glasova, dok je prof. dr. Rajko Ostojić (SDP, HNS; HSU, ZS, ZELENI; ZELENI ZAJEDNO)  osvojio 32,37 %. Na izbore je izašlo 260.092, odnosno 38,05 %  od 683.573 registriranih birača

Bandić: „Poseban sam ali normalan i jednostavan!“

Prema privremenim neslužbenim rezultatima iz drugog kruga izbora za gradonačelnika koji su održani u nedjelju, Milan Bandić je odnio uvjerljivu pobjedu nad protukandidatom Rajkom Ostojićem.  Milan Bandić, dipl. politolog (kandidat grupe birača) osvojio je  65,67 % glasova, dok je prof. dr. Rajko Ostojić (SDP, HNS; HSU, ZS, ZELENI; ZELENI ZAJEDNO)  osvojio 32,37 %. Na izbore je izašlo 260.092, odnosno 38,05 %  od 683.573 registriranih birača. Nevažećih i neubačenih listića bilo je 4997 (1,96 %).

Milan Bandić svoju je pobjedu dočekao u šatoru na Bundeku. „Poseban sam ali normalan i jednostavan!“, poručio je Bandić na početku svog pobjedničkog govora u kojem je pročitao i pismo desetogodišnjeg Marka iz Černomerca.

Okupljene suradnike i smipatizere koji su se okupili u tolikom broju da mogli stati u šator pozvao je na „četiri minute pažnje“. „Obraćanje ću početi pismom kojeg je napisao mali dečko koji ima 10 godina. Živi na Črnomercu na Ciglani. Ljudi grizu za kruh, prijetilo im je da ih isele“, krenuo je Bandić pokazavši pismo s fotografijom tog dječaka s kojim se fotografirao na Bundeku 2002. godine kada je također pobijedio na izborima za Grad Zagreb.Dječakov je otac vozač kamiona, a Marko živi kod bake i djeda. Najveći dio prihoda u obitelji dolazi od obližnjeg štanda na Črnomercu kojeg sada žele srušiti. Dječak je takve nazvao „zločestim ljudima“ te zamolio Bandića za pomoć.

„Pišem ti ovo pismo jer sam jutros čuo da ćeš doći kako bi nam pomogao i zato ti poklanjam ovu našu zajedničku fotografiju s Bundeka koju s ponosom čuvam četiri godine. Lijep pozdrav, Marko“, pročitao je  Bandić i dodao: „Zbog ovoga sve vrijedi!“.  Zahvalio sugrađanima, prijateljima, istomišljenicima i svom timu, ali i suparnicima  te majci i Bogu i naglasio kako je „ovo pobjeda čovjekoljublja, zagreboljublja i domoljublja“.

Izbornu pobjedu nazvao je potvrdom rezultata i istinskog služenja građanima Zagreba. „Fućka mi se za to kako su oni drugi to nazivali!“, rekao je Bandić i u svom stilu poručio kako je već sutra novi radni dan.

„Počinjemo sutra u 7.30 na otvaranju novog igrališta, počinjemo raditi novih 356 dana, počinjemo sanjati novi zagrebački ali i hrvatski san. Dragi moji trkači iz Kušanove, vidimo se u 5:45. Hvala vam i živjeli!“, poručio je Bandić.

Simpatizeri su na proslavi zapjevali „Moju Hercegovinu“, što je naljutilo Bandića, a novinarima je prokomentirao šef izbornog stožera Ivan Lovrić. „Mi smo pripremili program, a onda dođu oni i tjeraju nešto svoje. Nije u redu. Kad nekome dođeš u goste, treba poštovati domaćina“, rekao je Lovrić za Index.hr.

bandic&ostojic

Ostojić ironičan

„Zagreb je odlučio, većina je odlučila da sve ostaje po starom te da ništa ne treba mijenjati. Izbore su odlučili oni koji su izašli na izbore, ali i oni koji nisu. Preostaje mi da pobjedniku zaželim dobar i uspješan rad, zbog svih građana. Trebat će puno sreće. Budite uvjereni trebat će jako, jako, jako puno sreće“, ironičan je,nakon objave neslužbenih rezultata, bio protukandidat Rajko Ostojić.

„I na kraju zahvala, isprika i zamolba. Zahvala svima koji su izašli na izbore i dali mi glasove, zahvala medijima i mojim suradnicima. Isprika ako sam nekoga izričajem ili govorom, ne daj Bože, uvrijedio. Moja kampanja je bila čista ali se uvijek događa da vas netko drugačije shvati. I  na kraju zamolba, izađite na izbore jer inače netko drugi odlučuje umjesto vas. I zamolba budućim kandidatima izađite na sučeljavanje, branite svoje stavove i programe“, poručio je Ostojić.

Rekao je kako se i on od ponedjeljka vraća svom poslu u Ministarstvu zdravlja. „Ministarstvo je radilo ova četiri tjedna. Postojale su dvije opcije kad sam krenuo u kampanju – ostati u Ministarstvu ili ne. Ali nisam mogao ostaviti tim. U ponedjeljak im se pridružujem“, kazao je.

Rekao je da će mu analize pokazati hoće li mu poraz donijeti političke posljedice, a što se tiče same kampanje promijenio bi dvije stvari – način na koji se kandidirao i vrijeme kad je krenuo u kampanju.

Ironičan je bio i kandidat za zamjenika gradonačelnika Igor Rađenović koji je također zaželio je puno sreće Bandiću i građanima Zagreba.

Ostojić i suradnici su se već kod prvih rezultata pomirili s porazom. Ostojić Bandiću nije čestitao na pobjedi nego mu je samo poželio dobar rad.

Davor Bernardić je izjavio kako će se SDP i kao oporba nastaviti boriti za dobar, bolji Zagreb. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni