Bandić ponovio kako će doći do smjene u Holdingu ako se ne odustane od menadžerskih ugovora

Bandić ponovio kako će doći do smjene u Holdingu ako se ne odustane od menadžerskih ugovora

Sukobi oko menadžerskih ugovora između gradonačelnika i Uprave Holdinga se nastavljaju, Bandić je opet izjavio kako su takvi ugovori prošlost i da se u ovo vrijeme ne mogu primijeniti

Milan Bandić još je jednom ponovio kako postoji mogućnost smjene članova Uprave Zagrebačkog holdinga na čelu s predsjednikom Dejanom Fičkom ako se ne odreknu menadžerskih ugovora.

„Menadžerski ugovori su definitivno prošlost. Oni se u ovo vrijeme ne mogu implementirati i ne mogu primijeniti. Žao mi je zbog toga. Ako dođe do najgorega, da moraju otići, onda ću ih nositi na duši, ni kriv ni dužan. Ali, eto, to je život”, jasan je bio gradonačelnik jučer u Gradskom vrtu Borovje, gdje je uručio 67 ugovora novim korisnicima vrtnih parcela.

Bandić je za danas najavio sjednicu Nadzornog odbora Holdinga, a u petak ili ponedjeljak i Skupštinu gdje će se „kvalitetno odgovoriti“.

Podsjetimo kako je Uprava Holdinga odgovorila Bandiću nakon njegove prve najave smjena.

„Ugovori o pravima i obvezama sadašnje Uprave su na određeno vrijeme od četiri godine te su naša primanja niža od primanja prijašnje Uprava Zagrebačkog holdinga. Dakle, ne radi se o menadžerskim ugovorima, kako se provlači kroz medije’, stoji u odgovoru Uprave.

Tada su i upozorili gradonačelnika da je do sada bila praksa da su svi članovi Uprave koji su smijenjeni ili kojima je istekao mandat imali pravo nastaviti svoj radni odnos u Holdingu na mjestima pomoćnika i savjetnika Uprave, što je rezultiralo značajnim troškovima Društvu.

Najavili su kako će otpremninu iskoristiti samo u slučaju neopravdane političke smjene, ako ne bi radili po pozitivnim hrvatskim propisima ili ne bi ispunili obveze koje su preuzeli.

„Primjera radi, ako nas Društvo opozove danas, za što ne postoji nijedan valjan razlog, trošak otpremnina iznosio bi bruto 2,7 milijuna kuna. Ako nas Društvo opozove nakon dvije godine od početka mandata, kao što je bio slučaj s prethodnom Upravom, trošak za društvo iznosio bi bruto 1,45 milijuna kuna jednokratno!“, zaključuje se u pismu Uprave Holdinga. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni