Bandić otvorio skijašku sezonu na Sljemenu te sanjkalište na Cmroku

Bandić otvorio skijašku sezonu na Sljemenu te sanjkalište na Cmroku

»Cmrok treba približiti što više malim Zagrepčanima, a nadam se da će sanjkalište biti otvoreno barem dva mjeseca«, izjavio je gradonačelnik

Tradicionalnim besplatnim noćni skijanjem na Sljemenu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić simbolično je najavio početak nove skijaške sezone 2018./2019, a prije toga je otvorio sanjkalište na Cmroku.

»Veliki spektakl Snow Queen Trophy, održat će se 5. i 6. siječnja 2019. ovdje na Sljemenu, a ulaganje u sustav zasnježenja pokazao se još jedanput kao odlična investicija, jer nismo sigurni da bi bez njega mogli ispoštovati pravila FIS-a i organizirati utrke slaloma koje su od velikog značaja kako za Zagreb tako i za Hrvatsku«, rekao je gradonačelnik Bandić. »Sustav zasnježenja

ujedno nam je omogućio i da treću godinu zaredom otvorimo skijanje za naše sugrađane prije sezone i nadolazećih blagdana«, dodao je gradonačelnik.

Voditelj skijališta Igor Žiljak istaknuo je da je Crveni spust spreman za rekreativno skijanje te da se nada da će kroz par dana biti otvoreno i skijalište na Činovničkoj livadi i Zelenom spustu.

Crveni spust i žičara Trosjed bit će otvoreni svaki dan od 9,00 do 16,00 sati, a noćno skijanje na rasporedu je utorkom i četvrtkom od 19,00 do 22,00 sata.

Gradonačelnik je sa suradnicima u utorak u poslijepodnevnim satima otvorio sanjkalište na Cmroku, popularni zagrebačkih park za zimske radosti.

»Cmrok treba približiti što više malim Zagrepčanima, a nadam se da će sanjkalište biti otvoreno barem dva mjeseca«, izjavio je gradonačelnik.

Kako je istaknuo rukovoditelj skijaških staza i terena Sljeme Igor Žiljak, umjetni snijeg pripremao se posljednja tri tjedna uz pomoć tvornice snijega i stroja za ravnanje, a tvornica može proizvesti do 100 kubika snijega u 24 sata te raditi i na temperaturama do +15.

Sanjkalište će prema riječima rukovoditelja Žiljka raditi do daljnjeg, a snijeg će se postavljati još mjesec dana kako bi bio spreman za što više djece. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni