Bandić otvorio novouređeni teren pomoćnog igrališta NK Ponikve

Bandić otvorio novouređeni teren pomoćnog igrališta NK Ponikve

Ponosni su na trećeligaša, a djeca se nemaju gdje igrati

Danas su tamo nabujali teniski tereni s »balonima«, glavno i čak dva pomoćna nogometna igrališta rezervirana su samo za članove NK Ponikve, čime se može pohvaliti i malo prvoligaša

Simboličnim rezanjem vrpce u srijedu je u Gajnicama otvoren novouređeni pomoćni teren Nogometnog kluba Ponikve. Teren je je pokriven umjetnom travom što bi trebalo smanjiti troškove njegova održavanja.

Otvorenju je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je tom prilikom istaknuo kako će novouređeni teren svakako koristiti brojnim članovima Kluba koji će za nekoliko godina obilježiti čak 80 godina postojanja.

»Nastavljamo dalje. U zadnje dvije godine smo napravili nekolicinu igrališta, od Kašine i Sesvetskog Kraljevca preko Studentskog grada u Buzinu te Sigeta, Pongračeva, Prigorja Žerjavinca do Ponikva«, rekao je gradonačelnik.

Predsjednik NK Ponikve Hrvoje Pipinić zahvalio je gradonačelniku i Gradu za uređenje terena.

»Nadam se da će ovaj teren potaknuti još više djece iz našeg kvarta i okolice da se počnu baviti sportom i da dođu igrati nogomet u NK Ponikve. Ovdje svakodnevno trenira više od 300 djece, a igra se u seniorskoj i veteranskoj ekipi, a Grad nam je upravo omogućio prekrasne uvjete za rad i za bavljenje sportom«, naglasio je predsjednik Pipinić.

Sportski direktor Mile Živčić također je iskoristio priliku kako bi zahvalio gradonačelniku na novim uvjetima koje je Klub dobio uređenjem terena.

»Najvažnije je da djeca iz kvarta imaju gdje trenirati i igrati nogomet. To je zapravo najveći dobitak i razlog zbog kojeg se ovaj teren radio«, rekao je direktor Živčić.

Bilo nekad

»Kao Vijeće smo ponosni što imamo trećeligaša u kvartu, a osim ovog projekta što ga je Grad Zagreb podupro s 3, 5 milijuna kuna, Vijeće Gradske četvrti je uložilo 600 000 kuna u tribinu s nadstrešnicom«, zaključio je Dejan Kljajić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsused – Vrapče.

Glavni cilj ovog projekta je da se djeca maknu s ulica i da se  – vrate na igrališta. Samo koja?

Naime, ostaje nejasno kako se ovo nastoji prikazati kao napredak, budući da je na mjestu današnjeg »getoiziranog«, ograđenog sportskog kompleksa Ponikve namijenjenog tek užem krugu ljudi svojedobno tamo postojalo asfaltirano igralište za rukomet i/li mali nogomet, kao i košarkaško igralište (na kojem je igrački stasao i sam Gordan Giriček), a koja su djeca mogla slobodno koristiti bez naknada ili plaćanja klupskih članarina. Ponekad se tu čekalo da se uopće dođe na red za igru, ali bila su to očito neka druga vremena. Danas su tamo nabujali teniski tereni s »balonima«, glavno i dva pomoćna nogometna igrališta rezervirana su samo za članove NK Ponikve, čime se mogu pohvaliti i rijetki prvoligaši, a i boćalištu se može pristupiti jedino uz člansku iskaznicu. Ispada kako je privatni interes ponovno nadvladao javni pa se u tako velikom naselju zapravo djeca mogu besplatno baviti sportom samo u sklopu škola.

Tamošnji stanovnici se žale i na gužve u domu zdravlja koji nije pratio širenje naselja, dok umirovljenici također nemaju adekvatan prostor u kojem bi se mogli okupljati.

Na sve ovo smo upozoravali u bivšem dnevnom listu Vjesnik još 2000. godine. Što se otada promijenilo, ostavit ćemo čitateljima i stanovnicima Gajnica na prosudbu. (B. J.)