Bandić otkrio skulpturu “Dar života” na Bundeku

Bandić otkrio skulpturu “Dar života” na Bundeku

Skulpturom želi odati počast svim darivateljima organa i njihovim plemenitim obiteljima

Na istočnoj strani jezera  Bundek, gradonačelnik Milan Bandić jučer je otkrio skulpturu Dar života koja je posvećena svim darovateljima organa i njihovim obiteljima. Gradonačelnika su u tome pratili Mila Trgo, kćer darovateljice organa, Petar Grba, dijete primatelja organa, Tomislav Ledinski, brat darovatelja organa, a pridružio im se i OliverDragojević.

Predsjednica Hrvatske udruge Transplant Mirela Pandžić koja je bila inicijator ovoga projekta istaknula je kako se skulpturom želi odati počast svim darivateljima organa i njihovim plemenitim obiteljima. Skulptura prikazuje dvije figure koje razmjenjuju energiju i ljubav. Riječ je o djelu poznatog zadarskog umjetnika Dragana Kwijatowskog.

„Iznimno sam sretan što smo ovu ideju napokon uspjeli realizirati. Prije sedam godina, ovdje u Parku života zasadili smo prvo drvo zahvalnosti – crveni javor, a sad nam ova skulptura ovdje ostaje za vječnost, za sve generacije“, istaknuo je gradonačelnik.

Podsjetimo, Hrvatska je od strane Svjetske zdravstvene organizacije imenovana liderom za jugoistočnu Europu kada je transplantacija organa u pitanju i sada je već treću godinu za redom među prve tri zemlje u svijetu ne samo po broju darivatelja, već i po broju obavljenih transplantacija organa. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni