Bandić oštro odgovorio Bernardiću: Gradit ćemo i vodovod i fontane

Bandić oštro odgovorio Bernardiću: Gradit ćemo i vodovod i fontane

Gradonačelnik je uvjeren kako rebalans proračuna neće biti prihvaćen na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine jer je već krenula predizborna kampanja

Spajanje Branimirove i proširenje Radničke u punom profilu, Sljemenska žičara, gradnja vodovoda te još dviju fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice ovogodišnji su infrastrukturnim prioriteti Grada Zagreba, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je i najavio gradnju osam škola i vrtića iduće godine, te temelje projekta „Zagreb na vodi“.

Odgovarajući na kritike potpredsjednika Gradske skupštine i predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića, koji je najavio kako će sutra zatražiti skidanje točke o izgradnji fontana s dnevnog reda te predložiti izgradnju vodovoda u Brezovici i Sesvetama, gradonačelnik je naglasio kako će u sljedećih četiri godine svi u Zagrebu i okolici dobiti vodu i odvodnju, a ne samo Brezovica.

„To je pucanje u prazno gospodina Bernardića, kada sam postao gradonačelnik zateklo nas je 24 % područja bez kanalizacije i 15 % bez vode, a sada je to 8,5%, odnosno 5 %“, rekao je Bandić.

Dodao je kako je posjetio područja Grada Zagreba gdje nitko nije bio za razliku od Bernardića i ostalih, kojima Zagreb postoji do mjesta gdje završavaju tramvajske linije, a ne idu dalje u okolna naselja, jer je tamo, kako kaže gradonačelnik, „malo glasača, a nisu bedasti da tamo deru cipele“.

„Ja ne znam zašto im smetaju fontane, što imaju protiv estetskog izgleda grada. Nema ništa ljepše od tih fontana, ta djeca i turisti su tako presretni tamo. Oni su protiv toga samo zato što oni to nisu predložili“, kazao je Bandić te dodao da se takvi koji održavaju konferencije, aludirajući, između ostalog, na Bernardića, ne bi znali vratiti iz okolnih mjesta u Zagreb da se ugase svjetla i nestane signala.

Bandić je također uvjeren kako rebalans proračuna neće biti prihvaćen na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine jer je već krenula predizborna kampanja. (I.C.)