Bandić optužio novinare za “mobbing”

Bandić optužio novinare za “mobbing”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na današnjoj sjednici Gradske skupštine ustvrdio da novinari nad njim provode mobbing (zlostavljanje na radnom mjestu).

Na dnevnom redu 26. sjednice Skupštine i prvoj koja se održava nakon ljetne stanke našlo se četiri točaka dnevnog reda, među kojima se ističe izvješće gradonačelnika o projektu »Zagrebački Manhattan«.

Klub zastupnika lijevog bloka zatražio je da se po hitnom postupku na dnevni red uvrsti zaključak kojim bi se osudilo gradonačelnikovo uvredljivo ponašanje spram novinarke N1 televizije koje se dogodilo prije nekoliko dana prilikom obilaska obnovljene atletske staze na Mladosti. Sukladno tom zahtjevu Skupština bi istup gradonačelnika trebala osuditi kao neprihvatljivo ponašanje koje sramoti kako Grad Zagreb, tako i sve njegove institucije, uključujući i političko tijelo same Gradske skupštine.

Podsjetimo, gradonačelnik je novinarki Matei Dominiković umjesto da joj odgovori na pitanje rekao kako ga opet ona »opet pila«. »Da vi znate kako vi mene rajcate. Kako vi mene veselite, kako vi mene zabavljate. To je strašno«, izjavio je gradonačelnik Bandić tom prilikom.

Klub lijevog bloka smatra da su ovakvi istupi neprimjereni instituciji gradonačelnika glavnog grada ove zemlje.

Poručuju i da je gradonačelnikova navodna takozvana ispirka bila jedanko neprimjerena. Naime, nakon »ispirke« Bandić je dodao komentar »što se babi htilo, to se babi snilo«.

No gradonačelnik Bandić je okrenuo pilu naopako: »Trebao bih ponekad tužiti novinare za mobbing, no ne želim to jer smatram to demokratskom borbom«.

Ustvrdio je da je on »gospodin gradonačelnik« i džentlmen te dodao kako je na tu temu rekao već sve što je imao. Dan ranije je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi konstatirao kako je on pokazao da ima strpljenja za novinare.

Prijedlog naposljetku nije uvršten na dnevni red jer je protiv njegova usvajanja bila većina od 27 gradskih zastupnika. Prijedlog Kluba lijevog bloka podržao je 21 zastupnik. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni