Bandić okupio 15 stranaka: “Ova koalicija će sastavljati Vladu”

Bandić okupio 15 stranaka: “Ova koalicija će sastavljati Vladu”

Na upit novinara kome će se prikloniti njegova koalicija bude li trebao birati između SDP-a i HDZ-a, Bandić je odgovorio kako će njegova koalicija pobijediti

Milan Bandić potpisao je u srijedu sporazum o političkoj suradnji s Međimurskom strankom i Hrvatskom europskom strankom, čime je njegova stranka Bandić Milan 365 – Stranka solidarnosti i rada oko sebe okupila čak 15 stranaka.

„Naša Koalicija rada i solidarnosti bit će jedina koja bez ideoloških rovova priziva na dvije najbitnije stvari, a to su rad i solidarnost. Ne mogu vjerovati što sve slušam na vijestima zadnjih dana. Hrvatska raste, a imamo 300 tisuća nezaposlenih, postrojavaju se nekakve stranačke vojske, obećavaju se božićnice umirovljenicima. Pa mi to u Zagrebu radimo već 15 godina, dajemo božićnice umirovljenicima. A oni danas kupuju glasove obećanjima i jednokratnim poklonima“, izjavio je Bandić pritom dodavši kako se u Zagrebu živi dva i pol puta bolje nego u ostatku Hrvatske i zato želi od Hrvatske napraviti europsku Hrvatsku.

Na upit novinara kome će se prikloniti njegova koalicija bude li trebao birati između SDP-a i HDZ-a, Bandić je odgovorio kako će njegova koalicija pobijediti.

„Ova koalicija će sastavljati Vladu, zašto bi se priklanjali lijevo ili desno. Idemo raditi”, odgovorio zagrebački gradonačelnik pritom dodavši kako će u utorak predstaviti program.

Bandić je rekao da njegova koalicija nudi socijalnu sigurnost, bolje obrazovanje, jasniju ulogu javne i državne vlasti, održivi gospodarski rast, ravnomjeran razvoj Hrvatske te bolje pozicioniranje u EU.

Damir Grašić, predsjednik Međimurske stranke istaknuo je kako niti HDZ niti SDP ne pružaju ništa novoga: „Ne pružaju prosperitet i ne vode nas naprijed, već unazad. Da bi u Hrvatskoj došlo do promjene to mora biti neka treća opcija, a to je upravo ova koalicija. Vjerujem da će naša koalicija biti najveća i najjača od svih“, izjavio je Grašić.

Bandićevu koaliciju čine i Istarski demokrati, Novi val – stranka razvoja, Stranka umirovljenika, Demokratska stranka žena, Hrvatska radnička stranka, Zeleni savez, Zelena stranka, Umirovljenička demokratska unija, Hrvatska seljačko demokratska stranka, Stranka zelenih-eko savez, Demokratska prigorsko-zagrebačka stranka i Nezavisni seljaci Hrvatske. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni