Bandić odlučio provjeriti zbog čega kasni autobusna linija 223 Dubrava-Dubec

Bandić odlučio provjeriti zbog čega kasni autobusna linija 223 Dubrava-Dubec

»Odluče li građani da umjesto dosadašnja 53 bude 45 polazaka, zasigurno neće biti kašnjenja premda smatram da je bolja opcija više polazaka pa i po cijeni malog kašnjenja«, zaključio je gradonačelnik Bandić

Nakon što se jedan od slušatelja Radio Sljemena u jučerašnjoj emisiji Zagrebi po Zagrebu požalio zbog kašnjenja autobusa na liniji Dubrava – Trnovčica – Dubec, broj 223, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je u srijedu na okretištu Dubrava nešto prije 20 sati odlučio provjeriti kako ta linija funkcionira u praksi. Slušatelj je ukazao na »konstantna kašnjenja linije 223« te ustvrdio da je njezino kašnjenje izazvalo produženje tramvajske pruge iz Dubrave do Dupca.

»Dovoljan alarm mi je bio poziv našeg sugrađanina koji se redovito vozi ovom linijom i koji se požalio na njezino učestalo kašnjenje pa da dođemo i provjerimo tu informaciju«, rekao je gradonačelnik Bandić. »Ako je na cesti gužva ili špica, ne možemo utjecati na kašnjenje od par minuta, ali ćemo nastojati poštovati raspored autobusnih polazaka«, dodao je.

Damir Kostanjski, voditelj prometa u autobusnom pogonu Dubrava je istaknuo kako autobusna linija 223 radnim danom ostvaruje 53 polaska, a vikendom 30 te da su jedini problem prometne gužve koje se ne mogu izbjeći. Na novinarski upit postoji li mogućnost da se korigira vozni red Kostanjski je dodao da ako se korigira vozni red linije 223 da će bit manje polazaka i da će bit redovitiji.

»Odluče li građani da umjesto dosadašnja 53 bude 45 polazaka, zasigurno neće biti kašnjenja premda smatram da je bolja opcija više polazaka pa i po cijeni malog kašnjenja«, zaključio je gradonačelnik Bandić. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni