Bandić odgovara građanima: Učenici će dobiti besplatne udžbenike

Bandić odgovara građanima: Učenici će dobiti besplatne udžbenike

Kupnja udžbenika financirat će se iz gradskog proračuna, a podsjetimo kako je na prošloj sjednici Gradske skupštine odbijen gradonačelnikov prijedlog rebalansa

Gradonačelnik Milan Bandić na svojoj je Facebook stranici još jednom ponovio kako će učenici osnovnih i srednjih škola dobiti besplatne udžbenike.

„Vezano za stalne upite o pravu na besplatne udžbenike, obavještavamo Vas da će Grad Zagreb kupiti i u školskoj godini 2015./2016. školske udžbenike za učenike koji pohađaju osnovne i srednje škole u Gradu Zagrebu te za učenike osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište na području Grada Zagreba, a polaze osnovnu i srednju školu na području druge županije. Za ostvarivanje ovog prava nije uvjet da dijete dolazi iz obitelji s troje i više djece“, stoji u objavi na društvenoj mreži.

Kupnja udžbenika financirat će se iz gradskog proračuna, a podsjetimo kako je na prošloj sjednici Gradske skupštine odbijen gradonačelnikov prijedlog rebalansa prema kojim se zagrebački proračun trebao povećati za 250 milijuna kuna, sa 6,85 milijardi na 7,1 milijardu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni