Bandić odgodio raspravu o GUP-u do veljače

Bandić odgodio raspravu o GUP-u do veljače

Gradonačelnik Milan Bandić danas je na izvanrednoj je konferenciji za medije objavio da povlači zagrebački GUP s predstojeće sjednice Gradske skupštine.

Ta će se tema opet naći na posebnoj sjednici 6. veljače, kada će GUP biti jedina tema, najavio je Bandić na konferenciji u Gradskoj upravi.

Na pitanje radi li se tu o pritisku oporbe i koalicijskih partnera, Bandić kaže da ovim potezom želi pokazati da se ništa ne radi na brzinu.

‘Ja sam pobijedio sebe. Ponekad treba ne samo slušati, nego i poslušati. Sve sam poslušao, a sebe najviše. Ako smo čekali 3-4 godine, možemo još mjesec i pol dana’, rekao je Bandić, a prenosi Tportal. Poručio je kako je jedan od razlog odgode i to da se izbije i zadnji adut ‘nevjernim Tomama’ da se želi nešto napraviti na brzinu. Uz to, kaže kako ne želi da se o tako važnoj temi raspravlja u predblagdansko vrijeme, a time će i gradski zastupnici dobiti priliku da se bolje pripreme za raspravu.

Dodaje da neće biti lomljenja preko koljena te da će zadovoljna biti i opozicija.

‘Sad će upoznati drugačijeg Bandića, da on zna poslušati, ali ne opoziciju, nego građane. Svi reflektori usmjereni su prema GUP-u i da bi GUP ostao strateški dokument Grada Zagreba, moja jedina isprika je njima što će čekati još mjesec i pol dana. Sve imamo, ali ovih mjesec i pol ćemo formalno izgubiti, ali sadržajno ćemo puno više dobiti’, kaže Bandić, piše  Tportal. (ZG-mag)