Bandić odbacio navode o povećanju proračunskih sredstava za sport

Bandić odbacio navode o povećanju proračunskih sredstava za sport

Proračun nije Sveto pismo i može se mijenjati amandmanima, a drugi će prijedlog ići u Skupštinu 22. prosinca“, kazao je Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za medije kratko komentirao prijedlog proračuna za 2016. godinu o kojem će sutra raspravljati zastupnici u Gradskoj skupštini, te je odbacio navode o povećanju sredstava za sport u iznosu od 35 milijuna kuna, o čemu  su neki mediji nedavno izvještavali.

„Ništa ne povećavamo, proračun je isti kao i prošle godine te je on uravnotežen i korespondira s vremenom. Proračun nije Sveto pismo i može se mijenjati amandmanima, a drugi će prijedlog ići u Skupštinu 22. prosinca“, kazao je Bandić dodavši kako su se u zadnje vrijeme smanjile tenzije jer su „izbori prošli“.

Podsjetimo, stranka ZA GRAD je nedavno priopćila kako se planira „povećanje sredstava u odnosu na proračun 2015. godine za potrebe Ureda gradonačelnika (4 milijuna kuna), zatim val povećanja rashoda po osnovi isplate plaća u većini gradskih ureda i stručnih službi (izuzev njih 6), dok se, s druge strane, za gospodarstvo rad i poduzetništvo planira uskratiti u odnosu na prethodnu godinu čak gotovo 15,5 milijuna kuna, za zdravstvo 30,5 milijuna kuna, socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom 7 milijuna kuna, a za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj više od 19 milijuna kuna“.

Na upit novinara o kaznama za odlaganje glomaznog otpada u iznosu od 2000 kuna, o čemu će sutra Skupština također odlučivati, gradonačelnik je kazao kako „ne razmišlja o kaznama, nego o edukaciji i ekološkoj osviještenosti građana“.

Bandić je kratko odgovorio i na pitanje o postizbornoj suradnji s Domoljubnom koalicijom ili Hrvatska raste:

„Neka se oni priklone meni, naši se zastupnici neće nikome prikloniti, samo građanima“, kratko je kazao Bandić koji ujedno nije htio odgovoriti hoće li njegova stranka biti u saborskom klubu s HDSSB-om. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni