Bandić: Od Gradskih zastupnika očekujem da podrže GUP

Bandić: Od Gradskih zastupnika očekujem da podrže GUP

Gradonačelnik Milan Bandić danas je uoči nadolazeće sjednice Gradske skupštine izjavio kako od gradskih zastupnika ne očekuje da ne zaustave razvoj grada, već da podrže predložene izmjene zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana (GUP).

Ustvrdio je kako posrijedi nije GUP Milana Bandića, već GUP Zagreba te od »zastupnika koji misle dobro o ovom gradu« očekuje da ne zaustave razvoj grada. Bandić je to izjavio novinarima nakon konferencije Ljudsko bratstvo – temelj sigurnosti i mira u svijetu Islamske zajednice u Hrvatskoj i Hrvatske biskupske konferencije koja se održava u hotelu Westin.

Upitan da komentira boji li se da GUP neće proći na glasanju u Skupštini, odgovorio je da se »boji jedino Boga«, napomenuvši kako je »GUP u redovnoj proceduri«.

»Moje je da poštujem statut, poslovnik, zakonske propise i ne zaustavim razvoj grada. Do zadnje kapi svog života branit ću razvoj grada i interes i dobrobit Zagrepčana«, poručio je Bandić.

Podsjetimo, Gradska skupština bi u četvrtak trebala raspravljati o predloženim izmjenama GUP-a kojima su predviđene prenamjene zemljišta za projekt tzv. zagrebačkog Manhattana. U međuvremenu su oporbeni zastupnici pokrenuli inicijativu da se o izmjenama GUP-a provede referendum, a neslužbeno se doznaje da će i HDZ-ovi gradski zastupnici imati amandmane na GUP, a najavljen je i novi prosvjed protiv izmjena ovog važnog strateškog gradskog dokumenta.

Dvodnevna konferencija međureligijskog i multietničkog dijaloga „Ljudsko bratstvo – temelj mira i stabilnosti u svijetu“ održava se točno godinu dana nakon što su Papa Franjo i Ahmad Al-Tayyib u Abu Dhabiju potpisali „Deklaraciju o ljudskom bratstvu za mir u svijetu“,  a okuplja predstavnike vjerskih zajednica iz cijelog svijeta. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni