Obnavljat će se Radićeva, Zakmardijeve stube, Strossmayerovo šetalište…

Obnavljat će se Radićeva, Zakmardijeve stube, Strossmayerovo šetalište…

„Nemojte mi samo govoriti tko će platiti, boli me briga tko će platiti. Platit ćemo svi. Ja ću se dogovoriti s direktorom HEP-a. 1.9 ćemo startati i to će trajati četiri mjeseca“, kazao je gradonačelnik za obnovu Radićeve

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je obišao centar grada kako bi provjerio stanje ulica, te najavio obnovu Radićeve koja će, zbog turističke sezone, početi na jesen.

„Kada se otvara Radićeva ulica onda treba napraviti sve nove komunalije, voda i odvodnja je riješena. Nemojte mi samo govoriti tko će platiti, boli me briga tko će platiti. Platit ćemo svi. Ja ću se dogovoriti s direktorom HEP-a. 1.9 ćemo startati i to će trajati četiri mjeseca“, kazao je gradonačelnik.

Uz to, Bandić nije zadovoljan s brojnim prometnim znakovima u Vlaškoj. „Te znakove treba skloniti kako bi Vlaška izgledala kako Bog zapovijeda, a horizontalnom signalizacijom ćemo nadomjestiti sigurnost prometa u mirovanju“. Najavio je i uređenje Zakmardijevih stuba i Strossmayerovog šetališta, te parka Grič.

Obnovu parka komentirao je Silvije Novak, pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode: „Sljedeće ćemo godine imati uređen park, Kulu, arheološki park, srednjovjekovni zid Gradeca i naravno fontanu“.

Pošto broj terasa u gradu neprestano raste, Bandić je zaključio kako treba ponuditi njihov točan oblik i izgled, „kako bi imali terase koje bi i funkcionalno i estetski zadovoljile formu“.

U Seljačkoj i Mesničkoj treba samo dovršiti poslove, što bi se također trebalo napraviti ovog ljeta. Bandić se osvrnuo i na uklanjanje objekata na Branimirovoj tržnici tvrdeći kako će „zadovoljiti želje“ vlasnika navedenih kioska. (zg-m)