Bandić obišao Dumovec nakon medijskih napisa o mučenju pasa

Bandić obišao Dumovec nakon medijskih napisa o mučenju pasa

(Foto: zagreb.hr)

Nakon što je u hrvatskom dnevnom listu objavljen članak o zanemarivanju, pa čak i mučenju pasa u azilu Dumovec, čemu su kako se navodi svjedočili tajni volonteri-novinari, gradonačelnik Milan Bandić je u ponedjeljak odlučio obići Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba, kako je ranije i najavio na svojoj Facebook stranici.

Dragi sugrađani, neugodno su me iznenadile danas objavljene informacije o stanju u Azilu Dumovec. Zahvaljujem svima na…

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaNedjelja, 6. prosinca 2020.

Istaknuo je da je kao vlasnik kućnog ljubimca, posebno osjetljiv na ovakve situacije i poručio:

»Zahvaljujem svima na javljanju, brizi i empatiji koju iskazujete prema životinjama. Ni jedan kućni ljubimac ne zaslužuje patnju. Podsjetit ću na velikog Dostojevskog koji je rekao: ‘Čovječe, ne ponosi se svojom ‘superiornošću’ nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskvrnjuješ zemlju.«

Iako tijekom obilaska u pratnji medija nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, gradonačelnik je pozvao sve koji imaju zamjerke na rad i uvjete u Skloništu da ih prijavljuju i da će one biti uklonjene u najbržem mogućem roku.

Ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba Damir Skok, pod čijom nadležnosti je i sklonište u Dumovcu rekao je kako je riječ o starim fotografijama koje su nastale tijekom redovitog čišćenja koje se u azilu provodi najmanje dva puta na dan, a po potrebi i više posebice kod bolesnih životinja. Naglasio je i da je pas Vučko s fotografija sretno udomljen gotovo pola godine. No, s obzirom na to da životinje dolaze uglavnom s ceste, često jako ozlijeđene i bolesne Skok je poručio da prizori ponekad izgledaju zastrašujuće, odbacivši bilo kakvu mogućnost zanemarivanja ili zlostavljanja životinja.

Iz Grada također poručuju da je rad Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba pod konstantnim pod redovitim nadzorom veterinarske inspekcije koja djeluje u sklopu Državnog inspektorata, a rad Skloništa nadzire i Kontrolni ured Grada Zagreba. Ravnateljica Skloništa Tatjana Zajec naglasila je kako veterinarska inspekcija redovno obilazi Sklonište i to radi već punih 20 godina.

Rad u Skloništu uređen je nizom protokola i kvaliteta tog sustava potvrđena je vanjskim neovisnom nadzorom te posjeduje ISO certifikat kvalitete. No, tijekom obilaska je najavljeno da će se s ciljem zaštite životinja i vodeći se njihovom dobrobiti Sklonište preispitati te će se poboljšati organizacija i nadzor rada te komunikacija i međuljudski odnose između djelatnika i volontera.

Građani su pozvani da svaku nepravilnost koju primijete u radu Skloništa, odmah prijave na e-adresu: info@dumovec.hr. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni