Bandić obilježio 19 godina upravljanja Zagrebom na gradilištu Žičare Sljeme

Bandić obilježio 19 godina upravljanja Zagrebom na gradilištu Žičare Sljeme

»Pokušat ćemo da žičara bude spremna za Dan grada Zagreba 2020.«, poručio je

U povodu 19. obljetnice “gradonačelnikovanja” Zagrebom, Milan Bandić je u subotu, 1. lipnja obišao gradilište donje postaje Žičare Sljeme kod okretišta tramvaja Dolje u Gračanskom Dolju.

»Na današnji dan prije 19 godina postao sam gradonačelnik grada Zagreba i boljeg načina da obilježimo taj dan nema nego da obiđemo najveću investiciju u gradu Zagrebu u proteklih 19 godina, ne računajući pritom na pročistač otpadnih voda«, istaknuo je gradonačelnik.

Podsjetio je kako je riječ o investiciji vrijednoj 560 milijuna kuna koja se radi u četiri faze. Prva je rekonstrukcija pruge Mihaljevac – Dolje, druga je izrada projektne dokumentacije, treća je nabava opreme i posljednja izvođenje radova.

»Radovi su započeli u ožujku ove godine i očekujemo da ih završimo do polovice iduće godine, najkasnije u lipnju, a pokušat ćemo da bude spremna za Dan grada Zagreba. Ovom žičarom vratit ćemo Zagrepčane na Sljeme- Medvednicu, a Medvednicu vračamo Zagrepčanima. Ovim projektom još jednom demonstriramo da vodimo računa o razvoju grada«, dodao je gradonačelnik.

»Ispod nas je donja postaja, površine oko 5000 kvadrata, u podrumskom djelu na minus jedan i dva biti će smještena 210 parkirališna mjesta, dok će se u prizemlju nalaziti glavni dio ulaz– izlaz žičare, blagajne i ugostiteljski objekti«, naglasio je voditelj projekta Goran Radić. Pojasnio je kako će u preostale tri etaže biti poligonske teretane, uredi i slično (zg-m).

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni