Bandić: Obilazak terena i rješavanje problema nema alternative

Bandić: Obilazak terena i rješavanje problema nema alternative

(Radovi na pomoćnom terenu NK Prečko / Foto: zagreb.hr)

„Stanovnici Vrbana zaslužuju moderan dom zdravlja. Trenutno se njihova zdravstvena usluga obavlja u prostoru od 90 m2, što nije adekvatno za ovakvo veliko naselje“, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka – jug

Gradsku četvrt Trešnjevka – jug danas je u sklopu svojih redovitih obilaska gradskih četvrti posjetio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima, predstavnicima Zagrebačkog holdinga, mjesnih odbora i vijeća gradske četvrti.

»Obilazak terena i rješavanja problema nema alternative. To je recept za uspjeh. Nosimo teret odgovornosti za probleme naših sugrađana i zato svaki dan obilazimo po pet lokacija«, izjavio je gradonačelnik Bandić. Istaknuo je da se to radi već 19 godina te da će »obilazak terena i rješavanje problema na koje se građani žale ostati imperativ Gradske uprave«.

U Koprivničkoj ulici u tijeku je izgradnja novog objekta Društvenog doma Gajevo koji će koristiti udruge i građani Gajeva i okolnih mjesnih odbora. Prva faza izgradnje objekta koštat će oko šest milijuna kuna dok će investicija za daljnje uređene okoliša te za unutarnje radove iznositi dodatnih šest milijuna kuna.

U kolovozu su započeli radovi na uređenju igrališta Nogometnog kluba Prečko. Radovi obuhvaćaju potpunu rekonstrukciju i sanaciju igrališta, klupskih prostorija, tribina, rasvjete, komunalne i prometne infrastrukture kao i izgradnju novog kolnog i pješačkog prilaza te novih 29 parkirnih mjesta.

Predsjednik Mjesnog odbora Prečko Dominik Gluhinić je objasnio da teren u jesenskim i zimskim mjesecima kada padne i manja količina kiše, nije bio adekvatan za igru pa su djeca bila prisiljena odlaziti u druga zagrebačka naselja i koristiti njihove terene. „Po završetku ovoga projekta, Prečko će imati moderan sportski kompleks koji će zadovoljavati potrebe ovog najvećeg zagrebačkog Mjesnog odbora“, rekao je Gluhinić. Vrijednost investicije je oko 7,5 milijuna kuna.

Najavio je kako je u planu je izgradnja vježbališta u parku Emila Kozeta koje će biti namijenjeno mlađim osobama.

Na Vrbanima su u planu radovi na izgradnji Društvenog doma, knjižnice i zdravstvene stanice. „Stanovnici Vrbana zaslužuju moderan dom zdravlja. Trenutno se njihova zdravstvena usluga obavlja u prostoru od 90 m2, što nije adekvatno za ovakvo veliko naselje koje svakim danom ima sve više stanovnika“, rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka jug Danijel Samaržija. Nova zdravstvena stanica s najmodernijom opremom prostirat će se na površini većoj od 1500 m2. (zg-magazin)