Bandić obećao pomoć radnicama DTR-a

Bandić obećao pomoć radnicama DTR-a

Radnicama DTR-a koje zbog štrajkanja nemaju nikakvih primanja omogućit će besplatni javni prijevoz ZET-om, a nadležne gradske službe napravit će popis onih kojima je potrebna socijalna pomoć

Nismo ni očekivali drugu pomoć od Grada Zagreba osim ove na osobnoj razini koju smo i dobili, kazao je predsjednik Novog sindikata Mario Iveković

Dvadesetak radnica Domaće tvornice rublja (DTR), koje od ožujka nisu primile plaću, i njihovi sindikalni predstavnici jučer su razgovarali sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem koji im je obećao pomoć i posredovanje prema novim vlasnicima DTR-a.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković izjavio je nakon sastanka u zagrebačkoj Gradskoj upravi da je Bandić obećao pomoći gdje god može, budući da je DTR privatna tvrtka. Tako će radnicama DTR-a koje zbog štrajkanja nemaju nikakvih primanja omogućiti besplatni javni prijevoz ZET-om, a nadležne gradske službe napravit će popis onih kojima je potrebna socijalna pomoć.

Nismo ni očekivali drugu pomoć od Grada Zagreba osim ove na osobnoj razini koju smo i dobili, kazao je Iveković Hini.

Radnice DTR-a štrajkaju od 7. svibnja tražeći da im poslodavac isplati zaostale plaće od ožujka, naknade za prijevoz i materijalna prava – božićnice, regrese, uskrsnice i jubilarne nagrade, jer nemaju od čega živjeti.

Nad DTR-om je u ožujku otvoren postupak predstečajne nagodbe zbog nelikvidnosti, a na prvom ročištu je utvrđeno da ukupna potraživanja iznose 6,5 milijuna kuna.

Većinski vlasnik DTR-a bila je tvrtka Ceufin Brokers d.o.o. u stečaju koja je raspolagala sa 65,45 posto dionica, no taj je dio na javnoj dražbi krajem svibnja kupio poduzetnik Milan Carić plativši za to 890.000 kuna. (zagreb.hr / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni