Bandić o uhićenju Šostara: “Svatko mora odgovarati za svoj posao”

Bandić o uhićenju Šostara: “Svatko mora odgovarati za svoj posao”

Gradonačelnik je pozvao sve koji su zdravi i slobodni da dođu pomoći dijeliti građanima porcije prvomajskog graha. »Trebamo širiti pozitivnu vibru graha«, kazao je

Gradonačelnik Milan Bandić u srijedu u Gradskoj upravi nije htio komentirati uhićenje svog bliskog suradnika, dr. Zvonimira Šostara, ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo »Dr. Andrija Štampar«. Bandić je sazvao konferenciju za novinare dan uoči 38. sjednice Gradske skupštine, a kad je izašao za govornicu okupljeni novinari su s nestrpljenjem očekivali njegov komentar o vezan uz Šostarovo uhićenje. Podsjetimo, ravnatelj »Štampara« i bivši pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar priveden je u srijedu ujutro, 27. travnja zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti.

»Znate moj stav prema pravnoj državi, ali ponovit ću vam ga, u ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve moje kolege pa i na kolegu Šostara. Sve ostalo bilo bi prejudiciranje«, ponovio je Bandić izjavu koju je prethodno dao novinarima u Hrvatskom saboru.

Jedna od vrućih gradskih tema ovih je dana i sustav javnih bicikala u Zagrebu. Gradonačelnik Bandić nije pokazao spremnost išta kazati o ovoj temi, odnosno odgovoriti na postavljena pitanja. Tek je zaključio da je doživio 450.000 automobila u Zagrebu te da bi volio doživjeti 900.000 bicikala u gradu, podsjetivši kako upravo toliko gradskih bicikala ima Amsterdam koji je manji od našeg grada.

Kratko se osvrnuo na kritike koje stižu iz oporbe. Naglasio je kako ga ne zanima već više puta viđena crno-bijela tehnika kritiziranja. Za njega je oporba ona koja ukazuje na pogreške, koja donosi konstruktivnu kritiku kako bi pomogla a ne odmogla. Oni koji se nazivaju oporbom, za gradonačelnika Bandića niti su konstruktivni, a niti od koristi.

Na konferenciji je bilo riječi i o nadolazećoj proslavi Prvog svibnja, Međunarodnog praznika rada. Već tradicionalno i ove će se godine u Parku Maksimir dijeliti porcije graha. Prošle je godine podijeljeno nešto manje od 60.000 porcija, a isto toliko se namjerava podijeliti i ove godine. Gradonačelnik je pozvao sve koji su zdravi i slobodni da dođu pomoći dijeliti građanima porcije graha. »Trebamo širiti pozitivnu vibru graha«, kazao je Bandić. Osim u Maksimiru, grah će se dijeliti na još četiri gradske lokacije: Gajnice, Sloboština, Jarun i Sesvete. Nadležan ured za prvomajski program i dijeljenje graha je Gradski ured za socijalnu zaštitu.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban tek se načelno osvrnula na pitanje otkazivanja Temeljnog kolektivnog ugovora u Holdingu, naglasivši kako »kvalitetne radnike treba nagraditi, a neradnike kazniti«. Stojić Deban nije bila spremna odgovarati na novinarska pitanja, konstatirajući kako će se daljnji pregovori sa sindikalistima voditi bez medija. Još je dodala da što se tiče komunikacije sa sindikalistima, da se ta komunikacija vodi svakodnevno.

M. Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni