Bandić o terorizmu: U Zagrebu radimo sve da do napada ne dođe

Bandić o terorizmu: U Zagrebu radimo sve da do napada ne dođe

Mi smo sve naše nacionalne zajednice inkorporirali u život grada, stavili ih u funkciju odgovornosti zajedno s nama i Zagreb je grad po mjeri čovjeka. Mirno spavam što se tiče te politike, kaže gradonačelnik

Zatražen od novinara da prokomentira sigurnosnu situaciju u Zagrebu, s obzirom na ISIL-ov poziv vehabijama u BiH, Kosovu i Albaniji da budu spremni za terorističke napade u regiji, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je odgovorio da on već 16 godina u Zagrebu vodi jednu pomirljivu, kako je rekao, multietničku i multikonfesionalnu politiku.

»Ono što gradonačelnik može napraviti sukladno ovlastima jest politika što ju demonstriram već 16 godina, svaki dan. A to je da je grad Zagreb najmulitetničkiji, najmultikonfesionalniji i najmultikuilturalniji grad od svih eurospkih metropola. Mnogu bez lažne skromnosti reći da smo u tome prvi među 28 europskih metropola. Ali ne mogu reći i da se to ne može dogoditi i nama, ali sam toliko mudar i odgovoran da svaki dan radim ono što mogu da do toga ne dođe«, rekao je Bandić novinarima u ponedjeljak prilikom obilaska makete minijaturne željeznice Backo Mini Express u Gunduilićevoj.

»Vrag nikad ne spava i zato moramo o toj opasnosti voditi računa i sigurnosne službe trebaju raditi svoj dio posla«, kazao je gradonačelnik.

»Mi smo sve naše nacionalne zajednice inkorporirali u život grada, stavili ih u funkciju odgovornosti zajedno s nama i Zagreb je grad po mjeri čovjeka. Mirno spavam što se tiče te politike. Što se tiče ove inozemne politike i terorizma od kojega se svaki normalan čovjek treba naježiti i osuditi ga, uvjeren sam da naše sigurnosne službe rade svoj posao, a gradonačelnik će napraviti svoj«, zaključio je. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni