Bandić o terorizmu: U Zagrebu radimo sve da do napada ne dođe

Bandić o terorizmu: U Zagrebu radimo sve da do napada ne dođe

Mi smo sve naše nacionalne zajednice inkorporirali u život grada, stavili ih u funkciju odgovornosti zajedno s nama i Zagreb je grad po mjeri čovjeka. Mirno spavam što se tiče te politike, kaže gradonačelnik

Zatražen od novinara da prokomentira sigurnosnu situaciju u Zagrebu, s obzirom na ISIL-ov poziv vehabijama u BiH, Kosovu i Albaniji da budu spremni za terorističke napade u regiji, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je odgovorio da on već 16 godina u Zagrebu vodi jednu pomirljivu, kako je rekao, multietničku i multikonfesionalnu politiku.

»Ono što gradonačelnik može napraviti sukladno ovlastima jest politika što ju demonstriram već 16 godina, svaki dan. A to je da je grad Zagreb najmulitetničkiji, najmultikonfesionalniji i najmultikuilturalniji grad od svih eurospkih metropola. Mnogu bez lažne skromnosti reći da smo u tome prvi među 28 europskih metropola. Ali ne mogu reći i da se to ne može dogoditi i nama, ali sam toliko mudar i odgovoran da svaki dan radim ono što mogu da do toga ne dođe«, rekao je Bandić novinarima u ponedjeljak prilikom obilaska makete minijaturne željeznice Backo Mini Express u Gunduilićevoj.

»Vrag nikad ne spava i zato moramo o toj opasnosti voditi računa i sigurnosne službe trebaju raditi svoj dio posla«, kazao je gradonačelnik.

»Mi smo sve naše nacionalne zajednice inkorporirali u život grada, stavili ih u funkciju odgovornosti zajedno s nama i Zagreb je grad po mjeri čovjeka. Mirno spavam što se tiče te politike. Što se tiče ove inozemne politike i terorizma od kojega se svaki normalan čovjek treba naježiti i osuditi ga, uvjeren sam da naše sigurnosne službe rade svoj posao, a gradonačelnik će napraviti svoj«, zaključio je. (B. J.)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t