Bandić nudi pozajmicu za plaće radnika Imunološkog

Bandić nudi pozajmicu za plaće radnika Imunološkog

Iako dugovanje ZET-u iznosi 93000 kuna do blokade Imunološkog ipak neće doći

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi, sindikalnu povjerenicu Sindikata EKN Lidiju Jagarinec i zamjenicu Renatu Tišljer zbog moguće blokade Imunološkog radi dugovanja ZET-u.

Iako dugovanje iznosi 93000 kuna do blokade ipak neće doći, odlučeno je na sastanku.

Gradonačelnik je istaknuo da i dalje stoji ponuda Grada Zagreba koja ide za sustavnim rješenjem problema, a i u ovoj situaciji, kada radnici ne mogu do svojih plaća, moguća je, ako nema drugog rješenja, i pozajmica Grada Zagreba koja bi pomogla da zaposlenici dobiju barem dio svojih primanja.

„I dalje sam vam na raspolaganju“, rekao je gradonačelnik, a gospođa Jagarinec zahvalila mu je na svoj dosadašnjoj podršci i činjenici da tako uporno stoji na strani Imunološkog zavoda i njegovih djelatnika.

Podsjetimo, Vlada je na prošlotjednoj sjednici odlučila odustaje od privatizacije Imunološkog zavoda, te da će on biti preoblikovan u javnu zdravstvenu ustanovu. (zagreb-hr/zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t