Bandić: Novi gradski uredi se osnivaju zbog djelotvornosti rada

Bandić: Novi gradski uredi se osnivaju zbog djelotvornosti rada

 „Ne povećavamo administraciju ni za jednog čovjeka. Samo dijelimo logički cjelinu da bismo bili još efikasniji, djelotvorniji i transparentniji, više u funkciji građana i logistika poduzetnicima. Ništa drugo”, istaknuo gradonačelnik

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u srijedu je u Gradskoj upravi održao konferenciju za novinare na kojoj je komentirao formiranje dvaju novih gradskih ureda, onoga za zastupanje te za imovinsko-pravne odnosne. Naime, gradski zastupnici iz redova oporbe predlažu da se na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba raspravlja o formiranju ta dva nova gradska ureda.

Na upit novinara želi li formiranjem dva nova gradska ureda zadovoljiti koalicijske partnere gradonačelnik Bandić je odgovorio da su građani Zagreba njegovi jedini koalicijski partneri.

„Mene ne biraju koalicijski partneri, račun polažem građanima, a ne koalicijskim partnerima. Ja nisam premijer, on polaže račune zastupnicima Sabora i građanima, prije svega zastupnicima koji ga biraju. Mene biraju građani i jedini su moj istinski koalicijski partner”, istaknuo je Bandić.

Što se tiče novih ureda, rekao je da se to čini radi efikasnosti, djelotvornosti i transparentnosti rada te da se neće povećavati administracija.

 „Ne povećavamo administraciju ni za jednog čovjeka. Samo dijelimo logički cjelinu da bismo bili još efikasniji, djelotvorniji i transparentniji, više u funkciji građana i logistika poduzetnicima. Ništa drugo. Grad Zagreb ima poseban zakon. Grad Zagreb je i županija i obavljamo poslove državne uprave. Ja sam gradonačelnik i župan“, istaknuo je Bandić.

 Osvrnuo se i na Generalni urbanistički plan te je rekao da s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem nije razgovarao o tome.

„Ne pita mene premijer koje će poteze povlačit, niti ja njega“, rekao je Bandić te je dodao da će se s Plenkovićem razgovarati o projektima koji su važni za bolji život građana Zagreba i Hrvatske i da Grad Zagreb uvijek nastoji biti partner Vladi.

„Što se tiče GUP-a, hladan sam kao špricer. To nije Bandićev GUP. Bandićeve su bile fontane, Cvjetni prolaz, rotor, žočara. GUP nije moj. GUP ima određenu proceduru“, izjavio je Bandić koji je istaknuo da mirno spava što se tiče GUP-a, jer poštuje proceduru i zakon.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni