Bandić: Nitko me neće zaustaviti, GUP će biti usvojen!

Bandić: Nitko me neće zaustaviti, GUP će biti usvojen!

Uvijek netko radi, a netko fućka”, poručio je gradonačelnik na otvorenju dječjeg vrtića

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u ponedjeljak je u objektu Kliničkog bolničkog centra Zagreb otvorio novi područni objekt Dječjeg vrtića Bukovac.

U objektu će biti smješteno devet odgojono-obrazovnih skupina, a vrtić može smjestiti 200-tinjak mališana. Suvremeno opremljen objekt prostire se na 1422,68 m2. Vrtić ima i igralište na zelenoj površini od 2200 m2. Ukupna vrijednost građevinskih radova i opremanja iznosi 12,3 milijuna kuna.

„Drago nam je što smo dobili ovaj prostor od i što Grad Zagreb brine o našim najmlađima. U ovom vrtiću će biti smještena djeca zaposlenika KBC-a Zagreb, ali i ostala djeca gradske četvrti Maksimir. Tako da će za ovaj dio grada biti popunjeni svi smještajni kapaciteti”, rekla je ravnateljica Gordana Lukačić. Naglasila je da je ovo peta lokacija Dječjeg vrtića Bukovac.

Spomenula je da DV Bukovac ukupno pohađa 650 djece, a zaposleno je 123 djelatnika i 81 stručnjak za odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi.

Osim 10-satnog redovnog programa u vrtiću se provode razni programi kao što su Montessori program, program za darovitu djecu, program predškole, program ranog učenja stranih jezika, engleskog, njemačkog i francuskog jezika, redoviti program obogaćen katoličkim vjerskim odgojem. Vrtić ima i savjetovalište za roditelje.

Otvarajući objekt gradonačelnik Milan Bandić je zahvalio svima na predanom radu te je spomenuo da DV Bukovac datira još od 1980. godine, a ranije je bio dio Dječjeg centra Maksimir. Naglasio je da u Zagrebu je 60 ustanova predškolskog odgoja na 237 lokacija, a u prosjeku su to četiri lokacije po dječjem vrtiću.

„Uvijek netko radi, a netko fućka. Tako će biti i ubuduće, ali nećemo odustati, jer nisam se vjenčao za funkciju, slučajno sam dobio šest mandata, ali sam se vjenčao za grad Zagreb, da sa Zagrepčanima gradimo grad i to radim 20 godina i radit ću dok god mi budu ukazali povjerenje. Moj projekt i moj život je grad i neće me nitko zaustaviti, nikakvi žmigavci”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Osvrnuo se i na prosvjed građana Zagreba u subotu te je kazao da pola od onih koji su zviždali na glavnom zagrebačkom trgu rade u Zagrebu i primaju plaću.

„Da sam slušao te koji jedino znaju zviždati ne bi bilo niti Domovinskog mosta, niti Jankomirskog mosta, niti Glazbene akademije, niti Muzeja suvremene umjetnosti niti fontana, Cvjetnog trga, društva za spašavanje, skijaškog centra, ni Zagrebačke avenije, Branimirove, a bogme niti rotora i žičare“, nabrojio je svoje uspjehe u Zagrebu gradonačelnik.

Najavio je da će se usvojiti i Generalni urbanistički plan (GUP) na sjednici Gradske skupštine u četvrtak ili na sljedećoj sjednici.

Neću odustati poštujući pritom proceduru, Poslovnik, Statut, pozitivne zakonske propise. Ovoj zemlji trebaju hrabri i smioni ljudi koji će ostaviti nešto iza sebe, pod cijenu funkcije. Političari donose odluke za svog mandata i zato traju jedan mandat, a državnici odluke za generacije“, poručio je gradonačelnik Bandić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni