Bandić: Nemamo s kime koalirati nego s Plenkovićem i HDZ-om

Bandić: Nemamo s kime koalirati nego s Plenkovićem i HDZ-om

(Foto: www.365ris.hr)

»Stranka Bandić Milan 365 je uspješna jer mi radimo ono što drugi zagovaraju. Namjera je provesti “epidemiju“ rada i solidarnosti i izvan Grada Zagreba, tj. diljem Hrvatske«, prokomentirao je Milan Bandić

U Kongresnoj dvorani Hotela International jučer navečer je održana 3. Izborna skupština Gradske organizacije Grada Zagreba stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Za predsjednicu GO ponovno je potvrđena dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević i to jednoglasno, a za potpredsjednike izabrani su Slavko Kojić i mr. sc. Milana Vuković Runjić.

Pavičić Vukičević je u svom govoru pozvala sve članove Stranke rada i solidarnosti da doprinesu svojim radom stranci i građanima. Istaknula je važnost Savjeta stranke rada i solidarnosti, na čelu s prof. dr. sc. Anom Stavljenić Rukavinom, koji čine: Gospodarski savjet i Savjet za društvene djelatnosti. Formiran je i novi odbor stranačkog Savjeta – Odbor za zaštitu okoliša. 24 volontera u Savjetovalištu na adresi Praška 5, savjetovalo je preko 1800 sugrađana, koji je osmislila prof. dr. sc. Ana Stavljenić Rukavina, a vodila Etna Mustapić.

Iznesen je i prijedlog programa rada Gradske organizacije Grada Zagreba, za razdoblje od 2018. – 2022. godine, koji se sastoji od: jačanja stranačke organizacije, stranačkog rada sa zainteresiranom javnošću, kreiranje novih javnih politika i pripremi stranke za izbore kojoj je cilj osvojiti više glasova birača nego u prošlim izborima.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je nakon čestitke izabranima poručio da su »građani uvijek u pravu« i da treba biti otvoren. Naglasio je redoslijed u stranci, a to je na prvom mjestu rad i solidarnost, a nakon toga još više rada i solidarnosti. »Stranka Bandić Milan 365 je uspješna jer mi radimo ono što drugi zagovaraju. Namjera je provesti “epidemiju“ rada i solidarnosti i izvan Grada Zagreba, tj. diljem Hrvatske«, prokomentirao je.

»Mjesto rođenja i rodbinu ne možete mijenjati i birati, ali mjesto gdje ćete realizirati sebe i prijatelje možete. Mi smo izabrali Grad Zagreb i to šest puta smo položili taj ispit. U Gradskim četvrtima se otvorite, okupite pametne ljude i radite. Vidimo se na Zagrebačkim ulicama jer mi živimo rad i solidarnost, dok drugi pričaju«, dodao je Bandić.

Osvrnuo se i na kritike zbog navodno poljuljane koalicije s HDZ-om: »A s kime ćemo koalirati nego s Andrejem Plenkovićem i HDZ-om? Nemamo s kime, nemamo nikoga drugoga«. Dodao je kako,  međutim neće dozvoliti da im oni kreiraju dnevni red Gradske skupštine. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni