Bandić: Nemam neprijavljene imovine

Bandić: Nemam neprijavljene imovine

Ako se dokaže da ima više od onoga što je naveo u imovinskoj kartici podnijet će ostavku

Nakon što su se u medijima pojavile informacije da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kojem je zabranjeno obnašati dužnost, ima četiri stana odlučio je prekinuti medijsku šutnju u sinoćnjoj emisiji HRT-a Studio 4.

„Bolje četiri stana nego četiri ljubavnice. Kako bi bilo lijepo da imam četiri stana. Ali šalu na stranu. Imam stan od 126 m2, imam 164.000 CHF kredita koji sam dignuo prije 9,5 godina. Rata mi je 6730 kuna. Imam vikendicu od 54m2, pašnjak od 7500 m2. Supruga ima kuću od bake 38 m2 koja se srušila. Imam oldtimer 1955. godište koji nije u voznom stanju. To su sve moje nekretnine. Odvjetnik će poslati zahtjev medijima da demantiraju te neistine koje su objavili, a ako ne, onda ću zadovoljštinu potražiti na sudu“, detaljno je objasnio gradonačelnik.

Dodao je da ako se dokaže da ima više od onoga što je naveo da će podnijeti ostavku i nikad se više baviti javnim poslom.

Naveo je kako je pet puta izabran za gradonačelnika Zagreba i da je u 15 godina stvorio „istinsku europsku metropolu“ zahvaljujući svojem stručnom timu i zajedništvu s njima, radu od 16 sati dnevno, te solidarnosti s onim koji nemaju.

„Sandra Švaljek radi dobro sukladno mogućnostima“, odgovorio je na pitanje o zamjenici gradonačelnika, te dodao kako je ona njegov izbor i da svojim ljudima vjeruje. Svoj će status sigurno riješiti prije 2. lipnja kada bi zamjenica, prema zakonu, trebala na dvije godine preuzeti funkciju gradonačelnika.

Na direktan upit hoće li se ponovo kandidirati za gradonačelnika, Bandić odgovara: “Vi ste pametni, naši sugrađani i gledatelji još pametniji. Mislim da sam ovdje bio precizan”.

Najavio je izlazak i na parlamentarne izbore putem Kluba Milana Bandića koji će „vrlo skoro, do konca trećeg mjeseca prerasti u stranku”. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni