Bandić neće smijeniti savjetnika za kulturu zbog sukoba s Vitomirom Lončar

Bandić neće smijeniti savjetnika za kulturu zbog sukoba s Vitomirom Lončar

U poruci Zlatka Viteza piše: “Draga Bucka, najiskrenije Te savjetujem, kada imaš epileptične napade, okani se pisanja svojih kolumni, jer Ti to još više ugrožava zdravlje”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić neće smijeniti Zlatka Viteza s mjesta svoga savjetnika za kulturu, što je u pismu Bandiću zatražila glumica i ravnateljica kazališta Mala Scena Vitomira Lončar.

Naime, Lončar je zatražila gradonačelnika da smijeni Viteza zbog “uvredljivog i diskriminirajućeg komentiranja njezinog bolovanja od epilepsije, kao i svih koji boluju od te bolesti”.

Lončar u pismu Bandiću navodi da je u nedjelju, 22. studenoga, na svom blogu Slamka spasa pisala o “dubiozama vezanima za pretvaranje Histrionskog doma u javnu ustanovu – centar za kulturu”, nakon čega je u ponedjeljak na službenu adresu Male scene stigao Vitezov odgovor.

U Vitezovoj poruci piše: “Draga Bucka, najiskrenije Te savjetujem, kada imaš epileptične napade, okani se pisanja svojih kolumni, jer Ti to još više ugrožava zdravlje”.

Bandić je u srijedu novinarima rekao da ne zna za takvo pismo.

“Pustite Vitomiru Lončar neka radi svoj posao, a savjetnika Viteza da radi svoj posao i gradonačelnika da radi svoj posao. Ako imaju nešto neraščišćeno među sobom, neka se to raščisti”, poručio je Bandić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni