Bandić: Neće se smanjiti ni iznos ni trajanje mjere roditelj odgojitelj

Bandić: Neće se smanjiti ni iznos ni trajanje mjere roditelj odgojitelj

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je u utorak na obilježavanju obljetnice rođenja Nikole Tesle informaciju da će Grad Zagreb sniziti prava roditelja odgajatelja, piše Jutarnji list.

Naime, predlaže se da umjesto do 15., roditelji naknadu primaju samo do djetetove 8. godine, a iznos naknade više neće pratiti rast prosječne plaće. No Bandić tvrdi da se ništa neće smanjivati.

Objasnio je da je riječ o javnom savjetovanju te da će 23. siječnja vidjeti što majke i građani žele i nakon toga će donijeti odluku.

»Ni jedna se mjera koja je na snazi neće ukinuti dok sam ja gradonačelnik. Ni godine ni iznosi«, poručio je Bandić.

»Uputit ćemo paralelno Vladi da nas oslobodi 24 % poreza na dohodak. Dajemo 450 milijuna kuna, koliko sad izdvajamo za populacijske mjere, 100 milijuna kuna poreza. A kunu se svi pa i Vlada da su za demografsku politiku, da nas se više rodi i da nas više ima. To ćemo testirati«, kaže zagrebački gradonačelnik i dodaje kako će 23. siječnja vidjeti što majke i građani žele i nakon toga donijeti odluku, prenosi dnevnik.hr.

Poručio je roditeljima da se ne trebaju bojati dok je on gradonačelnik, jer je on »rodonačelnik ideje roditelja-odgojitelja te pomoći za prvo, drugo i treće dijete«. (ZG-m)