Bandić ne vejruje da rodbina ima prednost pri zapošljavanju u ZET-u

Bandić ne vejruje da rodbina ima prednost pri zapošljavanju u ZET-u

Predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela nije bila dostupna za komentar, a članica Uprave Holdinga Danijela Franić dogovor nije željela prokomentirati slučaj sve »dok ne dobije potpunu informaciju«

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u današnjoj pauzi sjednice Gradske skupštine ocijjenio »protuustavnim i protuzakonitim« potez Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a koji se na svojim internetskim stranicama ‘pohvalio’ da su s upravom podružnice dogovorili da prednost pri zapošljavanju u ZET-u imaju djeca ili supružnici njihovih radnika.

 »Ne mogu vjerovati da je to napravljeno jer je to protuustavno i protuzakonito. Ustavno je pravo svakoga da ravnopravno konkurira za svako mjesto i za posao. Ako su to napravili to je neozbiljno i neodgovorno. Ne može se to raditi. To je suludo i neodgovorno«, prokomentirao je Bandić novinarima ocjenivši kako ne vjeruje da je to učinjeno.

Predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Žgela nije bila dostupna za komentar, a članica Uprave Holdinga Danijela Franić dogovor nije željela prokomentirati slučaj sve »dok ne dobije potpunu informaciju«.

No šefovi zagrebačkog SDP-a i HDZ-a Davor Bernardić i Andrija Mikulić nisu se libili komentirati te su ocijenili kako se radi o dogovoru protivnom zakonima koji diskriminira sve ostale, osim rodbine ZET-a.

Priopćenjem se oglasio i ZET koji ističe da »Zagrebački električni tramvaj, kao i Zagrebački holding u cijelosti, posluje u skladu sa svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske i drugim važećim pravnim aktima te se u potpunosti ograđuje od konteksta bilo kakvog oblika nepotizma«.

U priopćenju navode kako se zapošljavanje u ZET-u provodi prema jasno definiranim kriterijima, a u postupku konkuriraju svi kandidati koji ispunjavaju zahtijevane uvjete pojedinog radnog mjesta. »Objavu Sindikata, prema kojoj je, navodno, postignut dogovor o prioritetima pri zapošljavanju, ocjenjujemo neutemeljenom i vrlo nespretnom interpretacijom s ciljem promidžbe same sindikalne organizacije, ipak, svjesni različitih pogodnosti koje proizlaze iz trenutnih ugovornih odredbi poslodavca s radnicima«, navodi se u priopćenju ZET-a. (hina / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni