Bandić ne odustaje od novih fontana, Tuđmanova trga, Branimirove u punom profilu…

Bandić ne odustaje od novih fontana, Tuđmanova trga, Branimirove u punom profilu…

Dvojbeno je hoće li i u ponovnom izglasavanju »proći« gradonačelnikovi prijedlozi budući da ih je već odbila većina skupštinskih odbora

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas da se nastavlja s provedbom svih zacrtanih projekata, među koje spada gradnja novih fontana, Tuđmanov trg, proširivanje Branimirove ulice i Radničke ceste, a sve bi se trebalo realizirati, prema planu, do do 2017. godine. Bandić je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi poručio kako ti projekti neće biti zaustavljeni, neovisno prođe li ili ne prijedlog rebalansa gradskog proračuna koji je ponovno uputio na sjednicu Gradske skupštine.

»Ti će projekti biti na Gradskoj skupštini dok sam gradonačelnik«, odlučan je bio Bandić uoči sutrašnje skupštinske sjednice.

Dvojbeno je hoće li i u ponovnom izglasavanju »proći« gradonačelnikovi prijedlozi budući da ih je već odbila većina skupštinskih odbora. No gradonačelnik uvjerava da će biti novaca za financiranje besplatnih udžbenika za zagrebačke srednjoškolce, bez obzira na rebalans.

 »Za takve su projekte ljudi glasovali i moje je da ih provedem. Naći ćemo načina da ih realiziramo, s rebalansom ili bez njega«, kaže.

 Prema novom prijedlogu gradonačelnika Bandića, gradski proračun bi se sa 6,85 milijardi kuna trebao povećati na 7,1 milijardi odnosno za 250 milijuna kuna ili 3,65 posto. Izmijenio bi se i Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2015., a izmjene uključuju preraspodjelu novca i povećanje za 22,3 milijuna kuna, na iznos od 334,5 milijuna kuna.

Bandić je izvijestio i da je u tijeku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u Branimirovoj ulici zbog čega je »zapelo« proširivanje ulice do punog profila. (hina /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni