Bandić nastavlja s gradnjom novih fontana: “Neka kritiziraju”

Bandić nastavlja s gradnjom novih fontana: “Neka kritiziraju”

Na kritike bivše ministrice graditeljstva Anka Mrak Taritaš da gradi fontane iako Trnje još nema riješen vodovod i odvodnju, a Zagreb nema žičaru za Sljeme, Bandić je rekao kako bivšoj ministrici ne preostaje ništa drugo nego da kritizira

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak radove na izgradnji još tri fontane na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice, vrijednih oko 28 milijuna kuna, tako da bi s njihovim završetkom, koji se planira do 1. srpnja, na toj livadi trebalo biti ukupno pet fontana. Riječ je o »drugoj fazi« radova uz ulicu Hrvatske bratske zajednice.

Gradonačelnik je novinarima izjavio da će cijena izgradnje novih fontana biti ista kao i cijena već izgrađenih dviju fontana jer se ispod zemlje već nalazi cijela infrastruktura, a 30 metara niže postoji potok odakle će se dovesti voda, pa će zagrebačke fontane imati prirodnu vodu kao Fontana di Trevi u Rimu.

Podsjetio je da je 1906. gradonačelnik Zagreba Milan Amruš napravio dvije fontane na Zrinjevcu, kad je Zagreb imao 52.000 stanovnika, a danas ima 870.000 stanovnika i grade se tri fontane. Obnovit ćemo sve zagrebačke fontane, a ovaj projekt ćemo završiti do kraja godine, najavio je Bandić.

Na kritike bivše ministrice graditeljstva Anka Mrak Taritaš da gradi fontane iako Trnje još nema riješen vodovod i odvodnju, a Zagreb nema žičaru za Sljeme, Bandić je rekao kako bivšoj ministrici ne preostaje ništa drugo nego da kritizira, te ustvrdio da je problem vodovoda riješen, a žičara će biti gotova do kraja 2017. godine.

fontane_2_bandic
Milan Bandić i suradnici na gradilištu

Voditelj izgradnje fontana Ivica Blažun rekao je da će se napraviti još tri bazena s dvije kontrolne sobe, hortikulturnim uređenjem i amfiteatrom u južnom dijelu koji će služiti za prezentacije i projekcije na vodenoj površini. Postoji i tehnička mogućnost za klizalište na već postojećim plohama fontana.

Komentirajući novinarski navod o anketama prema kojima većina građana ne podržava gradnju novih fontana, gradonačelnik Bandić je odvratio kako to nisu objektivne ankete te je ustvrdio da je »74 posto građana Zagreba za fontane«. Dodao je kako su neki bili i protiv preuređenja Cvjetnog trga, ali im se sada taj trg ipak dopada, a i koriste tamošnju podzemnu garažu. »Ovo je ulaz u Grad i ono je ona urbana izvrsnost Grada koju ima svaka europska meteopola«, napomenuo je Bandić. (Hina / ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni