Bandić napušta bolnicu zbog ceremonije otkrivanja spomenika Tuđmanu?

Bandić napušta bolnicu zbog ceremonije otkrivanja spomenika Tuđmanu?

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od petka navečer je hospitaliziran je u KBC-u Zagreb, u Klinici za plućne bolesti Jordanovac zbog plućne emobolije. Zagrebački gradonačelnik javio se u bolincu zbog kašlja koji je trajao nekoliko dana.

Učinjenom obradom na Klinici dijagnosticirana je embolija pluća s ishodištem bolesti iz desne potkoljenične vene. Primljen je na postintezivnu njegu te se liječi sukladno svim smjernicama liječenja plućne embolije. Kliničko stanje gradonačelnika je stabilno, a liječnici predviđaju da će u bolnici biti ukupno tjedan dana, nakon čega trebati nastaviti s kućnim liječenjem.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik prije mjesec dana imao je prijelom noge, a plućna emoblija jedna je od komplikacija koja se u tom slučaju može pojaviti. Embolija nastaje uslijed krvnog ugruška koji ulazi u plućnu arteriju te smanjuje dotok kisika.

No unatoč narušenom zdravlju, Milan Bandić će se danas poslijepodne, po svemu sudeći, ipak pojaviti na svečanosti otkrivanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, na 19. obljetnicu njegove smrti. Neslužbena je to informacija koja se doznaje iz krugova bliskih Milanu Bandiću.

Svečanost započinje u 15 sati, a Bandićevo pojavljivanje moglo bi zasjeniti dolazak državnog vrha. Naime, na raskrižje Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice, gdje je spomenik već postavljen, dolaze predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, zajedno s nizom ministara te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Spomenimo da se obljetnica smrti Franje Tuđmana tradicionalno obilježava i u njegovom rodnom Velikom Trgovišću, gdje će vijenac u 17 sati položiti delegacija HDZ-a Krapinsko-zagorske županije predvođena predsjednikom zagorskog HDZ-a Žarkom Tušekom i pomoćnikom glavnog tajnika HDZ-a Stjepanom Adanićem. Delegacija Krapinsko-zagorske županije predvođena županom Željkom Kolarom, njegovim zamjenicima te predsjednicom Županijske skupštine većje položila vijence i zapalila svijeće kraj spomenika kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni