Bandić naložio uklanjanje nedostataka na odvodnom kanalu u Sesvetskom Kraljevcu

Bandić naložio uklanjanje nedostataka na odvodnom kanalu u Sesvetskom Kraljevcu

Gradonačelnik je suradnicima dao nalog da se nedostaci uklone u najkraćem mogućem roku, tako da bi kroz tjedan dana trebao biti produbljen problematičan dio kanala a okolni rukavci priključeni na glavni kanal

U povodu završetka radova, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas lateralni kanal oborinske odvodnje u Cerskoj ulici u Sesvetskom Kraljevcu, izgrađen za prihvat velikih količina oborinskih voda koje se slijevaju s povišenog šumskog područja u urbanizirano područje Sesvetskog Kraljevca.

Od ukupno izgrađenih 1700 metara kanala, zagrebački gradonačelnik obišao je oko 400 metara koja su, kako su upozorili vlasnici obližnjih kuća, nedovoljne dubine. Provjerivši situaciju na terenu, gradonačelnik je suradnicima dao nalog da se nedostaci uklone u najkraćem mogućem roku, tako da bi kroz tjedan dana trebao biti produbljen problematičan dio kanala a okolni rukavci priključeni na glavni kanal. Također, cijevni propust ispod Cerske ulice bit će proširen kako bi kroz njega mogla proći veća količina vode.

Kako se čulo od predsjednika Vijeća gradske četvrti Sesvete Marijana Tomurada, kanal je bilo nužno napraviti da bi se od poplava zaštitio novosagrađeni dio Sesvetskog Kraljevca kojeg čini oko 100 domaćinstava: Sve površinske vode slijevale su se od Cerja, kroz šumu, direktno na ove kuće južno od nas. Ovim projektom, vrijednim gotovo milijun i pol kuna, spašeno je stotinjak kuća od nedaća vezanih uz poplave. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni