Bandić naložio sanaciju divljeg odlgališta otpada u Svetoj Klari

Bandić naložio sanaciju divljeg odlgališta otpada u Svetoj Klari

“Za razliku od ovih u Hrvatskoj koji su savršeni, koji iz kancelarija upravljaju problemima ljudi. Ne može se riješiti problem iz kancelarije, treba doći na teren”, naglasio je Bandić i dodao kako Zagreb ima mjesto za zbrinjavanje glomaznog otpada s divljih odlagališta.

Vlasnica restorana Osijek Marija Lešić danima je pratila kako građani preko puta njezinog restorana u zagrebačkom naselju Sveta Klara ostavljaju glomazni otpad. Ispočetka je molila građane da ne ostavljaju glomazni otpad, no priznaje kako su njezine molbe bile uzaludne. Tada je odlučila potražiti pomoć od Ministarstvu zaštite okoliša i prirode, komunalnom redarstvu i Čistoći, no nigdje nije bilo sluha sve dok se nije obratila zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

“Odgovora od tih službi nije bilo. Svi su rekli da su nemoćni, da se glomazni otpad više nema gdje ostavljati i da jednostavno nemaju rješenja. Jedino rješenje je bio gospodin Bandić”, rekla je Lešić. Na njezin poziv gradonačelnik Bandić jučer je obišao divlje odlagalište kako bi provjerio radove na sanaciji tog odlagališta.

“Za razliku od ovih u Hrvatskoj koji su savršeni, koji iz kancelarija upravljaju problemima ljudi. Ne može se riješiti problem iz kancelarije, treba doći na teren”, naglasio je Bandić i dodao kako Zagreb ima mjesto za zbrinjavanje glomaznog otpada s divljih odlagališta. „To je posao naše Čistoće, to oni trebaju osigurati. Natječaj je osiguran. Ima ljudi koji imaju koncesiju za ovaj otpad i to ćemo riješiti. Pedeset godina je problem star, ali riješit ćemo ga. Prvi smo sanirali Jakuševec, prvi smo napravili pročistač, prvi ćemo napraviti i centar za gospodarenje otpadom u Hrvatskoj i termičku obradu otpada. Uz malo strpljenja, sve ćemo riješiti, ali uvijek prvi”, pohvalio se Bandić.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni