Bandić najavljuje osnivanje gradskog Ureda za demografiju

Bandić najavljuje osnivanje gradskog Ureda za demografiju

U Paviljonu 12 Zagrebačćkog velesajma otvoren je novi prostor Tehnološkog parka Zagreb na površini od 7 313 m² u koji je do sada uloženo 15 milijuna kuna. Prostor je koncipiran u 118 zasebnih modularnih jedinica u kojima se mogu  otvoriti do 472 radna mjesta

U povodu završetka radova na Paviljonu 12 Zagrebačkog velesajma, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ujedno i inicijator projekta, svečano je danas uručio ključeve ureda razvojnoj tvrtki koja će imati povlasticu da prva useli i svoje poduzetničke ideje razvija u prostoru novoga Tehnološkog parka. Riječ je o tvrtki Vollo koja je svoje mjesto u Tehnološkome parku Zagreb osigurala osvajanjem nagradu Grada Zagreba na konferenciji razvojnih tvrtki Zagreb Connect u studenome prošle godine.

Novi prostor Tehnološkog parka Zagreb na površini od 7 313 m² je namijenjen poticanju i razvoju start-up poduzetništva, kreiranju i stvaranju inovativnih i visokotehnoloških rješenja kako bi se mladim, obrazovanim i inovativnim osobama te njihovim timovima omogućio ostanak u Zagrebu i u Hrvatskoj te kako bi u poticajnome i vrhunski opremljenome ambijentu razvijali svoje ideje i pretvarali ih u poduzetničke pothvate.

»Sretan sam i ponosan što će ovaj prostor uskoro vrvjeti mladim i obrazovanim ljudima. Upravo takve perspektivne pojedince i putem ovog projekta želimo zadržati u Zagrebu. Ovaj projekt nema samo inkubatorski i poslovni karakter, već ima daleko opsežniju ulogu za poboljšanje demografske slike naše zemlje. Prirodni pad i naročito iseljavanje mladog i obrazovanog stanovništva snažno su zahvatili Hrvatsku na cijelom teritoriju. Iako u Zagrebu stojimo bolje, jako me zabrinjava činjenica, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, da Hrvatska posljednjih godina bilježi demografske gubitke od 150.000 ljudi. Zato ću na zadnju sjednicu Gradske skupštine ovog saziva uputiti prijedlog osnivanja zasebnog Ureda za demografiju«, rekao je gradonačelnik Milan Bandić i dodao Ideja je da ovaj prostor postane pravom tvornicom razvojnih tvrtki. »Ovim prostorom Zagreb bez pretjerivanja može parirati najboljim svjetskim startup destinacijama«, dometnuo je.

Prostor je koncipiran u 118 zasebnih modularnih jedinica, a u kojima se po standardima mogu otvoriti 3 – 4 radna mjesta. Osim spomenutih zasebnih ureda, u prostoru je osiguran i odijeljeni radni prostor z suradnju, poseban prostor za provođenje akceleracijskog programa i dodatne dvorane za edukaciju i sastanke, sobe za računalne poslužitelje i laboratorij za npr. Centar za računalnu forenziku, Centar za razvoj sučelja, elektroniku, tehnologiju zaštite okoliša i IoT (Internet of Things) senzorskog laboratorija. Modularni i fleksibilni uredi su osmišljeni radi što brže i jednostavnije prilagodbe korisnicima koji, ovisno o vlastitim potrebama i potencijalu rasta, mogu koristiti i više od jednog modula.

Prostor sadržava i igraonicu sa zabavnim, kvalitetnim i kreativnim sadržajima za djecu korisnika Tehnološkog parka.

Kako bi se što više prilagodili potrebama i približili onima koji žele zakoračiti u samostalne poduzetničke vode, u Tehnološkome parku na Velesajmu će se uskoro otvoriti novi Poduzetnički centar kao ispostava Plavog ureda.

»Projektom Tehnološkog parka napravio se dodatni iskorak, kojim se ne zaustavlja na ovih 7300 kvadrata. Slijedi i uređenje prizemlja ovog istog paviljona sa dodatnih 7300m2. Prema studiji koju smo izradili Zagrebu treba 25.000 m2. Ukupne potrebe zaokružit ćemo preuređenjem upravne zgrade bivše mesne industrije Sljeme u Sesvetama i staviti je u funkciju razvoja poduzetništva usmjerenog na visoke tehnologije. Program za tu zgradu je već u izradi«, naglasila je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić.

U ovaj projekt je dosada uloženo 15 milijuna kuna, a prostor se planira opremiti najsuvremenijom visokosofisticiranom opremom.

Iz Gradske uprave pozivaju sve zainteresirane pojedince i timove koji imaju inovativne poduzetničke ideje da svoj interes za članstvom u Tehnološkom parku iskažu putem prijave dostupne na linku: http://prijava.tehnopark.hr. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni