Bandić najavio uređenje gradskog izletišta i postavljanje spomenika Franji Tuđmanu

Bandić najavio uređenje gradskog izletišta i postavljanje spomenika Franji Tuđmanu

O budućnosti Sveučilišne bolnice Bandić nije želio govoriti u predizborno vrijeme, no naglasio je da se od tog projekta ne može odustati bez mišljenja i odluke Zagrepčana

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je uređenje novog gradskog izletišta na kompleksu bolnice Blato te raspisivanje natječaja za dva nova gradska spomenika – spomenik dr. Franji Tuđmanu i Spomenik domovini.

„Do Božića će biti očišćeno ovo ruglo, a u konačnici, do realizacije projekta Terme Zagreb, tu će biti park, baš kao Bundek“, najavio je jutros gradonačelnik na kompleksu bolnice.

Zemljište, odnosno kompleks od 105 ha, od čega je 15 ha izgrađeno,čistiti će i uređivati Zrinjevac, a gradonačelnik će, zajedno sa suradnicima, jednom tjedno provjeravati tijek radova.

Na upit novinara o projektu Terme Zagreb, gradonačelnik je najavio da će za kojih mjesec dana biti predstavljeni detalji s hodogramom i dinamikom aktivnosti, te strateškim partnerom. O budućnosti Sveučilišne bolnice nije želio govoriti u predizborno vrijeme, no naglasio je da se od tog projekta ne može odustati bez mišljenja i odluke Zagrepčana koji su u njega izdvajali više od 380 milijuna tadašnjih njemačkih maraka.

Gradonačelnik je, odgovarajući na novinarska pitanja, najavio i dva javna natječaja za dva nova gradska spomenika – spomenik dr. Franji Tuđmanu na istoimenom trgu i za Spomenik domovini na zelenoj površini između KD Vatroslava Lisinskog i Gradske uprave . (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni