Bandić najavio: Sredinom listopada počinju radovi na sljemenskoj žičari

Bandić najavio: Sredinom listopada počinju radovi na sljemenskoj žičari

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj upravi dan uoči sjednice Gradske skupštine, najavio da će izgradnja sljemenske žičare krenuti polovicom listopada. Radovi na žičari će, prema njegovim riječima, ići u tri faze počevši s rekonstrukcijom pruge Mihaljevac-Dolje te se nastaviti rušenjem  stare i izgradnjom nove žičare.

Komentirajući najavljeni prosvjed taksista ispred Stare gradske vijećnice prije početka sjednice Gradske skupštine, Bandić je pretpostavio da se radi o onima koji žele da se poveća broj koncesija. Naime, na dnevnom redu Skupštine je SDP-ov prijedlog o ukidanju moratorija na taksi-dozvole te HNS-ov kojim predlažu brisanje odredbe koja propisuje da cijena za početak vožnje ne smije uključivati pravo na vožnju bez naknade.

Gradonačelnik Bandić napominje kako želi da se postigne kompromisno rješenje između ovih koji to zahtijevaju te onih s kojima imaju načelni dogovor da do 2020. nema novih koncesija.

Govoreći o preseljenju baletne škole iz centra u poslovni objekt u Gračanima, čemu se neki roditelji protive, a o čemu će se također raspravljati na Skupštini, zaključio je da je riječ o »političkoj kampanji aktivista SDP-a i HSLS-a« te da će dulja vožnja do škole biti nadoknađena boljim uvjetima u školi.

Najavio je da će u subotu, 23. srpnja u 21 sati u probni rad biti puštene fontane na livadi ispred Nacionalne sveučilišne biblioteke, do početka rujna. Tada će biti pripremljen koncert. Gradonačelnik je najavio otvorenje radova na posljednjem kilometru punog profila Radničke ceste, u petak 22. srpnja. (zg-m) 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni