Bandić najavio smjenu direktora podružnica Holdinga

Bandić najavio smjenu direktora podružnica Holdinga

„Svak’ se zatvorio u svoje trogvačko društvo i misli da je Bogom dan. E, neće biti Bogom dan. Morat ćemo podvući crtu i osvježiti ljude u podružnicama“, kazao je gradonačelnik

Gradonačelnik Milan Bandić danas je u emisiji na Radio Sljemenu ponovno oštro napao Upravu Zagrebačkog holdinga, koju će možda smijeniti jer ne žele prihvatiti sadašnje stanje u društvu nakon čega slijedi raspisivanje novog javnog natječaja, a najavio je i kako će neki direktori podružnica u sljedećih mjesec dana biti smijenjeni.

“Svak’ se zatvorio u svoje trgovačko društvo i misli da je Bogom dan. E, neće biti Bogom dan. Morat ćemo podvući crtu i osvježiti ljude u podružnicama“, izjavio je gradonačelnik u emisiji.

S druge stane, sukobi s Upravom i dalje nisu riješeni: „Ljudi ne žele prihvatiti normalne ugovore, ne žele čitati znakove vremena, meni je to žao. Ako odlučim smijeniti one koji su odbili potpisati normalne ugovore, to će mi biti žao i nosit ću ih na duši“, kazao je Bandić te dodao da u tom slučaju neće postaviti nove ljude jer „nema žurbe i treba poštovati proceduru pa će se ponovno raspisati novi javni natječaj, ali bez agencije jer ne trebamo davati 200 tisuća kuna u vjetar“.

Problem su i oni koji su, kako kaže gradonačelnik, zaposleni na „halo“. „Bivši predsjednik uprave nije imao snage i želje riješiti, po mojem naputku, one koji su došli telefonom, njih 225. Nije ni ova uprava to imala snage, imat će je vjerojatno neka nova uprava, moramo napraviti reda i biti će to sve ok“, smiruje situaciju Bandić.

Najavio je i kako će se ljetno kupanje na Jarunu ove godine ipak odvijati „jer se tamo pegla i čisti, pa će biti sve u redu. Ponovnim uzorkom vode iz više izvora ocijenjeno je da je voda čista. Moramo sanirati ono što smo rekli, spojiti kanalizaciju tamo gdje nije, očistiti jezero, a vidjet ćemo što možemo napraviti s odmuljivanjem za sljedeću godinu“, kazao je gradonačelnik.

U emisiji se spomenulo pitanje legalizacije pošto se mnogi građani žale na različitu ispostavu računa. Jedan od građana se tako potužio kako je legalizirao kuću u kojoj nema niti jednu komunalnu uslugu, a Grad mu je sve dosadašnje komunalne račune povećao za četiri do pet puta, a u zadnjih 25 godina mu nisu omogućili uvođenje takve infrastrukture u kuću.

„To je jedan od razloga zašto treba otići nova Uprava Holdinga, ali strpite se do petka pa ćete vidjeti o čemu se radi. Oni su to radili na svoju ruku, a to nisu smjeli napraviti bez konzultacija s Gradom. To je financijsko i političko pitanje, a uprava se pokušala baviti politikom“, odgovorio je Bandić.

Građani ipak mogu mirno spavati jer se tako nešto više neće ponavljati, poručuje zagrebački gradonačelnik.

Problem grafita i dalje aktualan

Rješavanje grafita ambiciozno je najavljivano, no ostalo je mrtvo ime na papiru. Bandić je pojasnio kako se trebaju mijenjati dijelovi odluke.

„Roditeljima onih koji se inkriminiraju ili uhvate na djelu naložit će se da obnove cijelu fasadu na zgradi ili jedno pročelje o kojoj se radi, to je jedini način. Radi se o urbanoj gerili koja to radi, a mislim da tu nema puno ljudi, a nagrđuju sliku cijeloga grada“, kazao je gradonačelnik.

Najavio je kako će se komunalni redari rotirati, „jer se udomaće previše pa postanu previše dobri prema onima koji krše pravila igre“, na jednoj lokaciji moći će biti najviše šest mjeseci, a na jesen će se zaposliti njih još dvadesetak. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni